S Klárou v kuchyni: Chilli con carne

Moje hodnocení
4x

Připravte si pořádný kastrol voňavého chilli, které vás skvěle zasytí a díky příjemné pikantní chuti i báječně zahřeje. Ideální jídlo třeba po lyžovačce na horské chalupě.

6 porcí
90 minut
mexická

Suroviny

K podávání

Postup přípravy

  1. Ve větším kastrolu orestujte na oleji cibule nakrájené nadrobno. Pak přidejte červenou papriku a řapík celeru na kostičky, nasekané stroužky česneku a pár minut restujte.
  2. Přidejte mleté hovězí maso, rozdělte vařečkou na malé kousky a restujte, až se maso zatáhne. Přidejte rajčatový protlak, drcené chipotle papričky (kupuju v Marks & Spencer), kajenský pepř, mletý římský kmín, oregano a špetku skořice. Promíchejte, až se koření rozvoní a poté zalijte vařící vodou nebo vývarem.
  3. Osolte a přidejte scezenou kukuřici a fazole. Přilijte konzervovaná sekaná rajčata. Přiveďte k varu a na mírném ohni vařte 1 hodinu, až chilli hezky zhoustne.
  4. Servírujte s rýží, zakysanou smetanou, čerstvým koriandrem a limetkou.

PRIMA TIP: Pokud chcete jídlo odlehčit, použijte mleté krůtí maso místo hovězího. A chilli podávejte samotné bez rýže, pouze se zeleným salátem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S Klárou v kuchyni

Klára Michalová S Klárou v kuchyni

Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!

Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...

Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))


Přečtěte si také

Recepty