Suroviny
- zeleninový bujón (nebo kuřecí) 1,2 litru
- sůl
- kukuřičná mouka 1 lžička
- vejce 3 ks
- čerstvě namletý pepř
PRIMA TIP: Vaříte-li jen pro jednoho, stačí přibližně 300 ml bujonu a 1 celé vejce.
Postup přípravy
- Přiveďte kuřecí bujon k varu a snižte plamen, aby jen sotva vřel – je velmi důležité nevmíchat vejce do prudce vařícího vývaru. Ochutnejte a dochuťte po libosti tak, aby vznikl silný základ pro zbývající přísady.
- Smíchejte kukuřičnou mouku s trochou vody a připravte hladkou pastu, pak vmíchejte vajíčka. Dochuťte solí a pepřem.
- Vejce lijte do bujonu velmi tenkým, nepřerušovaným pramínkem a jemně míchejte. Jakmile vejce přidáte, sundejte polévku ze sporáku a nechte 1–2 minuty stát. Polévka bude vyhlížet, jako by se srazila, ale to je v pořádku, přesně takhle má vypadat. Okamžitě podávejte ozdobené jarní cibulkou.