návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Řecká frittata

Hodnoceno: 0x
4 porce
do 30 minut
Řecká frittata
Autor: isifa.com Řecká frittata
Řecká frittata je rychlé, na přípravu nenáročné jídlo, na které najdete většinu ingrediencí v domácích zásobách. Můžete ho servírovat jako snídani, lehký oběd či večeři nebo jako předkrm. Prostě univerzální dobrota.

Postup

  1. Ve velkém hrnci uveďte do varu lehce osolenou vodu. Pár minut v ní spařte krájený špenát. Nechte špenát okapat a vodu vylijte.
  2. V pánvi na másle nechte změknout cibuli, potom zvyšte teplotu a přidejte špenát. Vejce a mléko vyšlehejte dohromady, osolte a opepřete. Vaječnou směs vylijte do pánve s cibulí se špenátem. Párkrát zamíchejte a snižte teplotu.
  3. Nasypte na vaječnou směs sýr a olivy, zakryjte pokličkou a na velmi mírném ohni vařte, dokud vejce trochu neztuhnou. Vyndejte z pánve, posypte čerstvým koprem a kapary.

Řecká frittata Foto: isifa.com

Řecká frittata. Foto: isifa.com