Suroviny
- oloupané pomeranče 1 kg
- Rum 4 lžíce
- čerstvá citronová šťáva podle chuti
- BIO třtinový želírovací cukr 3:1 Labeta 340 g
Postup přípravy
- Oloupané pomeranče rozdělte na měsíčky a zbavte blanek (blanky by způsobily zhořknutí marmelády).
- Kousky pomeranče 5 minut povařte (místo povaření můžete pomeranč rozmixovat), přidejte rum, třtinový želírovací cukr a důkladně promíchejte. Za stálého míchání přiveďte k varu a vařte 3–5 minut. Můžete dochutit citronovou šťávou, která zároveň podpoří proces želírování, marmeláda tak bude tužší.
- Hotovou marmeládu plňte do čistých sklenic. Zavíčkované sklenice otočte dnem vzhůru a nechte zchladnout. Uchovávejte nejlépe na chladném, suchém a temném místě.