Najděte si recept
Na co máte chuť?

Pohankové placičky
Jsou výborné jako vegetariánské karbanátky se salátkem nebo bramborovou kaší. Stejně tak je ale můžete použít jako nevšední přílohu k masu. A když vám zbydou, vemte si je do práce jako svačinu, dobré jsou i zastudena.
do 1 hodiny
4 porce
Suroviny (4 porce)
- lamaná pohanka 300 g
- strouhaný sýr 50 g
- Vejce 1 ks
- Cibule 1 ks
- Česnek 1 stroužek
- domácí strouhanka
- hladkolistá petrželka 1 hrst
- Olej
- Sůl 1 špetka
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Pohanku dobře properte ve studené vodě a poté ji uvařte doměkka. Sceďte ji a trochu prolijte studenou vodou a nechte opravdu důkladně odkapat.
- Do vychladlé pohanky nastrouhejte tvrdý sýr a přidejte na oleji osmahnutou nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Do směsi přidejte rozšlehané vajíčko, nasekanou petrželku a sůl. Pořádně promíchejte, aby směs byla spojená, pokud se vám směs zdá příliš tekutá, přidejte trochu strouhanky.
- Ze směsi vytvarujte placičky a obalte je ve strouhance. Smažte ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje a poté nechte odsát přebytečný tuk na papírové utěrce.
Milujeme Výpečky!
Výpečky.com je blog o jídle, vaření, kulinárních výletech a dobrodružstvích. Tereza, která ho vytváří, je kulinární stylistka, amatérsky fotí jídlo a hodnotí restaurace.
Najdete tady recepty, její vlastní i převzaté, ale všechny odzkoušené a prověřené. Také dramatické reportáže z cest a jídelen, kantýn, bufetů a vývařoven. Vydejte se na výpravu od haute cuisine po výpečky.