Najděte si recept
Na co máte chuť?

Pikantní jehněčí hamburger
Zdeněk Pohlreich ve své nové kuchařce nabízí nový pohled na humburgery. Vyzkoušejte šťavnaté jehněčí s aromatickým kořením zkombinované s osvěžující okurkovou omáčkou. Vůně grilu a dokonalé chutě jsou přímo ztělesněním léta!
do 2 hodin
6 porcí
Suroviny (6 porcí)
- mleté jehněčí maso 750 g
- Strouhanka 100 g
- Cibule 1 ks
- čerstvý zázvor 2 cm velký kousek
- Česnek 2 stroužky
- Vejce 1/2 ks
- čerstvé chilli papričky 1–2 ks
- mletý koriandr 1 lžíce
- mletý římský kmín 1 lžíce
- malé ciabatty 6 ks
- salátové listy
Omáčka tzatziki:
- salátová okurka 1/2 ks
- bílý jogurt 150 ml
- Řecký jogurt 2 lžíce
- čerstvá máta 1 lžíce
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Do mísy dejte mleté maso, přidejte nadrobno nasekanou cibuli, česnek, chilli papričky a koření. Rukama vše zpracujte a promíchejte. Přidejte polovinu rozšlehaného vejce, strouhanku, sůl a pepř. Opět důkladně promíchejte.
- Z připravené směsi vytvořte 6 stejně velkých bochánků, uložte je na tác nebo větší talíř a přikryjte mikrotenovou folií. Uložte je na hodinu do lednice.
- Zatímco hamburgery odpočívají, připravte si omáčku tzatziki. V misce smíchejte nastrouhanou okurku zbavenou přebytečné vody s jogurty a nasekanou mátou. Ochutnejte a dle potřeby dochuťte.
- Nyní připravte gril na přímé grilování a rozpalte ho na vysokou teplotu. Naolejujte rošt a dejte na něj hamburgery. Grilujte 5–6 minut z každé strany.
- V poslední minutě přidejte na gril i rozkrojené ciabatty a zlehka je opečte.
- Hotové hamburgery servírujte na opečených ciabattách spolu s listem salátu a omáčkou tzatziki.
Vařte jako šéf!
Škola vaření Zdeňka Pohlreicha
Chcete-li se skutečně naučit vařit, musíte umět něco víc, než jen recepty. Musíte znát kuchařské techniky a také suroviny.
V nové knize Zdeňka Pohlreicha se seznámíte s technikami přípravy vývarů, omáček, jak správně pracovat s masem a vejci. Opět nechybí oblíbená kapitola o grilování.
V kuchařce najdete více jak 70 osvědčených receptů.