zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Pikantní jehněčí hamburger
Pikantní jehněčí hamburger

Pikantní jehněčí hamburger

Hodnoceno: 0x
Zdeněk Pohlreich ve své nové kuchařce nabízí nový pohled na humburgery. Vyzkoušejte šťavnaté jehněčí s aromatickým kořením zkombinované s osvěžující okurkovou omáčkou. Vůně grilu a dokonalé chutě jsou přímo ztělesněním léta!
do 2 hodin
6 porcí

reklama

Suroviny (6 porcí)

Omáčka tzatziki:

Postup

  1. Do mísy dejte mleté maso, přidejte nadrobno nasekanou cibuli, česnek, chilli papričky a koření. Rukama vše zpracujte a promíchejte. Přidejte polovinu rozšlehaného vejce, strouhanku, sůl a pepř. Opět důkladně promíchejte.
  2. Z připravené směsi vytvořte 6 stejně velkých bochánků, uložte je na tác nebo větší talíř a přikryjte mikrotenovou folií. Uložte je na hodinu do lednice.
  3. Zatímco hamburgery odpočívají, připravte si omáčku tzatziki. V misce smíchejte nastrouhanou okurku zbavenou přebytečné vody s jogurty a nasekanou mátou. Ochutnejte a dle potřeby dochuťte.
  4. Nyní připravte gril na přímé grilování a rozpalte ho na vysokou teplotu. Naolejujte rošt a dejte na něj hamburgery. Grilujte 5–6 minut z každé strany.
  5. V poslední minutě přidejte na gril i rozkrojené ciabatty a zlehka je opečte.
  6. Hotové hamburgery servírujte na opečených ciabattách spolu s listem salátu a omáčkou tzatziki.

Tento recept předvedl Zdeněk Pohlreich ve své televizní škole vaření. Další recepty, kuchařské fígle a jiné bonusové informace z pořadu Vařte jako šéf! najdete ZDE.

Vařte jako šéf!, Foto: Vařte jako šéf!

Škola vaření Zdeňka Pohlreicha

Chcete-li se skutečně naučit vařit, musíte umět něco víc, než jen recepty. Musíte znát kuchařské techniky a také suroviny.

V nové knize Zdeňka Pohlreicha se seznámíte s technikami přípravy vývarů, omáček, jak správně pracovat s masem a vejci. Opět nechybí oblíbená kapitola o grilování.

V kuchařce najdete více jak 70 osvědčených receptů.

 

 

 

reklama