Suroviny
- jehněčí mleté maso 750 g
 - strouhanka 100 g
 - cibule 1 ks
 - zázvor 2 cm velký kousek
 - česnek 2 stroužky
 - vejce 1/2 ks
 - chilli papričky 1–2 ks
 - mletý koriandr 1 lžíce
 - římský kmín (mletý) 1 lžíce
 - ciabatta 6 ks
 - listový salát
 
Omáčka tzatziki
- okurka 1/2 ks
 - bílý jogurt 150 ml
 - řecký jogurt 2 lžíce
 - máta 1 lžíce
 
Postup přípravy
- Do mísy dejte mleté maso, přidejte nadrobno nasekanou cibuli, česnek, chilli papričky a koření. Rukama vše zpracujte a promíchejte. Přidejte polovinu rozšlehaného vejce, strouhanku, sůl a pepř. Opět důkladně promíchejte.
 - Z připravené směsi vytvořte 6 stejně velkých bochánků, uložte je na tác nebo větší talíř a přikryjte mikrotenovou folií. Uložte je na hodinu do lednice.
 - Zatímco hamburgery odpočívají, připravte si omáčku tzatziki. V misce smíchejte nastrouhanou okurku zbavenou přebytečné vody s jogurty a nasekanou mátou. Ochutnejte a dle potřeby dochuťte.
 - Nyní připravte gril na přímé grilování a rozpalte ho na vysokou teplotu. Naolejujte rošt a dejte na něj hamburgery. Grilujte 5–6 minut z každé strany.
 - V poslední minutě přidejte na gril i rozkrojené ciabatty a zlehka je opečte.
 - Hotové hamburgery servírujte na opečených ciabattách spolu s listem salátu a omáčkou tzatziki.