návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Pepřová čokoládová kolečka

asi 50 ks porcí
do 1 hodiny
Pepřová čokoládová kolečka
Autor: L.A. CREATIVE FOOD Pepřová čokoládová kolečka
Možná se to zdá zvláštní, ale sytou chuť čokoládového těsta ostrý pepř zvýrazní a dodá jí hloubku. Ostatně v Německu má podobně chutnající cukroví, známé jako Pfefferkuchen, staletou tradici.
Reklama

Suroviny (asi 50 ks porcí)

Reklama

Postup

  1. Prosejte mouku, kakao, sůl, pepř, kávu a skořici do velké mísy.
  2. Máslo a krupicový cukr utřete nejlépe elektrickými metlami do pěny, trvá to asi 3 minuty. Zatřete vejce a vanilku a snižte rychlost metel. Zašlehejte moučnou směs, jen aby se spojila.
  3. Vzniklé těsto vyklopte na kus pečicího papíru, vytvořte váleček a zabalený v papíru ho dejte alespoň na 1 hodinu, lépe přes noc, do ledničky.
  4. Troubu předehřejte na 180 °C. Těsto vybalte z papíru a nechte ho asi 5 minut trochu zvláčnět. Obalte ho v krystalovém cukru, rozkrájejte na kolečka, rozložte na plech vyložený papírem a posypte pepřem.
  5. Pečte asi 10 minut, až kolečka zpevní, ve středu budou na tlak prstu klást mírný odpor. Přesuňte je na mřížku k vychladnutí.
  6. PRIMA TIP: Způsob krájení vychlazeného těsta z válečku je typický pro americké sušenky a cookies – ostatně vyzkoušet můžete tuhle praktickou metodu u jakéhokoliv křehkého těsta, ušetříte si práci s vyvalováním a vykrajováním.
Reklama

Pepřová čokoládová kolečka  Foto:

Pepřová čokoládová kolečka, foto: L.A.CREATIVE FOOD

Další recepty na originální cukroví, které ještě stihnete upéct, najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH:

Vánoční hostina s Prima FRESH

Vychutnejte si sváteční hostinu s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama