Najděte si recept
Na co máte chuť?

Pečený lilek s česnekem „á la Jean“
Zkuste si připravit tenhle skvělý zapečený lilek, který poslouží jako originální příloha k masu nebo jen jako lehká večeře s čerstvou bagetkou.
Suroviny (4-8 porce)
- Lilek 4 ks
- Česnek 2 palice
- extra panenský olivový olej
- Sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup
- Lilky rozpůlíme a v každé půlce podélně vytvoříme 3 až 4 hluboké zářezy tak, abychom neporušili slupku. Stroužky česneku nakrájíme na plátky a natěsno jimi vyložíme vzniklé zářezy.
- Bohatě zalijeme olejem, ochutíme solí a pepřem a dáme péci do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečeme asi 30 až 40 minut, dokud není dužnina zcela měkká.
- Prima tip: Podle chuti můžeme posypat oreganem nebo provensálským kořením.
Olivová kuchařka
Snažíte se používat olivový olej, protože víte, že je zdravý, ale tápete, který je ten pravý? Chybí vám srozumitelné informace a dobré rady? Anebo prostě jen rádi experimentujete v kuchyni?
Olivy a olivové oleje nabízejí nepřeberné možnosti využití. V Olivové kuchařce najdete mnoho receptů, praktických informací a především rady a tipy, jak jejich potenciálu co nejefektivněji využít. Recepty využívají kvalitních ingrediencí – např. kozí a ovčí sýr, bylinky, zeleninu. Důraz je kladen na to, aby suroviny byly dostupné na českém trhu. Recepty mají spočítanou energetickou hodnotu a obsah cholesterolu.
Kromě olivových receptů najdete i užitečné informace o tom, jak se dá používáním olivového oleje účinně bojovat proti zdravotním i kosmetickým potížím. či jak jej využít v domácnosti.
Knihu vydalo nakladatelství Smart Press a seženete jí v knihkupectvích za 249 Kč.