Suroviny
- zelený chřest 500 g
- camembert 2 ks
- pomerančová šťáva z 1 pomeranče
- olivový olej 2 lžíce
- med 1 lžička
- rozmarýn snítka
- sůl
- pepř
Odkaz
Všechny recepty s chřestem na jednom místě najdete v našem speciálu
Postup přípravy
- Troubu rozehřejte na 180 °C.
- Pomerančovou šťávu smíchejte s olivovým olejem, solí, pepřem a medem a důkladně promíchejte, aby se vše spojilo.
- Chřest omyjte a odkrojte dřevnaté konce.
- Přemístěte do zapékací mísy (na jednu porci je potřeba jedna malá zapékací miska nebo na obě porce jedna velká), zalijte jej pomerančovou šťávou a na chřest položte camembert. Na ten položte ještě rozmarýn.
- Takto připravenou porci vložte do trouby a pečte cca 20 minut, dokud nebude camembert dostatečně rozpečený. Ihned podávejte.