Najděte si recept
Na co máte chuť?

Pečené broskve s gorgonzolou
Můžete použít také nektarinky nebo vyzrálé meruňky. Pokud by se vám nedařilo z nich vyndat pecky, pečte je i s nimi a vyndejte je po upečení.
do 30 minut
6 porcí
Suroviny (6 porcí)
- zralé broskve 6 ks
- Máslo 30 g
- krémová gorgonzola 150 g
- pistáciové oříšky 30 g
- med k podávání
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Předehřejte troubu na 200 °C. Do malého mělkého pekáče rozložte broskve rozříznutou stranou nahoru. Na každou naneste trochu másla. Pečte 15 minut.
- Půlky broskví se slitou růžovou šťávou a kydancem sýra navrchu posypte oříšky a pokapejte medem.
Pečené broskve s gorgonzolou, foto: Profimedia.cz