Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Pečená jablka s ovesnými vločkami a zkaramelizovanými ořechy

4 porce
do 1 hodiny
Pečená jablka s ovesnými vločkami a zkaramelizovanými ořechy
Pečená jablka s ovesnými vločkami a zkaramelizovanými ořechy Autor: Pradobroty.cz
Připravte báječný dezert z domácích zásob. Královsky tak pohostíte třeba nečekanou návštěvu, mlsné děti nebo si tahle skvělá jablíčka připravte o víkendu jako dekadentní snídani.
Reklama

Uložit

Reklama

Postup

  1. Ořechy si nahrubo nasekejte nebo namelte v mixéru. Ideální velikost je stejná jako velikost použitých ovesných vloček.
  2. Cukr nasypte na pánvičku a postavte na střední plamen, nemíchejte vařečkou ani lžící, nechte postupně rozpustit. Když je cukr rozpuštěný, můžete začít míchat lžící nebo vařečkou a kontrolovat barvu. Ideální je nechat cukr změnit barvu na jantarovou (hnědá už může být hořká a nemusí všem chutnat). V tuhle chvíli přidejte 10 g másla a nechte zcela rozpustit do karamelu (pozor směs bude prskat). Pak přisypte ořechy a asi minutu na mírném plameni opékejte s karamelem tak, aby se všechny ořechy obalily v karamelu. Nakonec stáhněte z ohně a přisypte vločky se skořicí a rozmíchejte se zbytkem.
  3. Troubu rozpalte na 180 °C (horkovzduch na 160 °C).
  4. Jablka pečlivě oloupejte a odstraňte jádřinec. Mělo by to jít menší lžičkou s ostrými hranami nebo vykrajovátkem na meloun (vypadá jako miniaturní kopečkovač na zmrzlinu). Spodní část jablka můžete nechat, ale pokud ji odstraníte také, nevadí.
  5. Máslo rozpusťte. Jablka po jednom v másle namočte ze všech stran a pak obalte v karamelové směsi. Obalená jablka postavte do pekáčku, vnitřky zaplňte vločkovou směsí a zbytek (co se nevejde do jablek) nasypte kolem ovoce. Zbylé máslo nalijte do středu jablek.
  6. Vložte do trouby a pečte 30–40 minut do změknutí jablek.
  7. Podávejte vlahé, zasypané přebývající drobenkou a pro fajnšmekry přidejte lžičku slaného karamelu.
Reklama

Pečená jablka s ovesnými vločkami a zkaramelizovanými ořechy  Foto: Pečená jablka s ovesnými vločkami a zkaramelizovanými ořechy; foto: Pradobroty.cz

Uložit

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama