Pečená avokáda s rajčaty a sezamem
Zdroj: Lahodně s Ellou a přáteli
Pečená avokáda s rajčaty a sezamem
Zdroj:
Lahodně s Ellou a přáteli
Moje hodnocení
10x
Pokud jste doposud nikdy neokusili pečené avokádo, připravili jste se o hodně! Jak se avokáda pečou, rajčátka se rozevřou, změknou a získají bohatší chuť. Zelená avokáda s červenými rajčátky ve středu jsou krásná i na pohled. Vyniknou i jako součást víkendového brunche nebo párty občerstvení.
Troubu předehřejte na 180 °C. Avokáda rozpulte, vyjměte pecky a lžičkou mírně vydlabejte dužinu kolem vzniklé prohlubně. Můžete ji sníst.
Rajčata překrojte napůl, česnek podrťte. Promíchejte s 1 lžičkou sezamového oleje, 1 lžičkou olivového oleje a větším množstvím soli a pepře.
Na plech položte lehce zmačkaný alobal a rozložte na něj rajčata řeznou stranou vzhůru. Alobal je při pečení udrží na svém místě. Případná zbylá rajčata rozložte kolem avokád na druhý plech. Zakápněte zbylým olivovým olejem, osolte, opepřete a pečte 15–20 minut.
Pečená avokáda rozdělte na talíře, posypte je sezamovými semínky, zakápněte limetovou šťávou a zbylým sezamovým olejem. Ozdobte koriandrem a podávejte.
Nejlepší recepty e-mailem
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho
webu.
Pokud máte Ellinu první kuchařku a vaříte podle ní, určitě pravidelně odpovídáte na dotazy, čím to, je že vypadáte tak báječně a mladě a možná po vás ostatní také chtějí recepty na ta dobrá jídla, co si nosíte do práce či do školy.
V nové knize se proto Ella zaměřila na občerstvení pro přátele a vymyslela spoustu zdravých a především výborných receptů pro nejrůznější příležitosti – od společné snídaně přes slavnostní oběd, přátelskou večeři či piknik. Ella umí fantasticky kombinovat chutě, vůně a textury potravin a zároveň dbá i na jejich výživovou hodnotu a vliv na zdraví. S Ellou se k němu projíte.