návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Pečená avokáda s rajčaty a sezamem

Hodnoceno: 0x
2 porce
do 30 minut
Pečená avokáda s rajčaty a sezamem
Autor: Lahodně s Ellou a přáteli Pečená avokáda s rajčaty a sezamem
Pokud jste doposud nikdy neokusili pečené avokádo, připravili jste se o hodně! Jak se avokáda pečou, rajčátka se rozevřou, změknou a získají bohatší chuť. Zelená avokáda s červenými rajčátky ve středu jsou krásná i na pohled. Vyniknou i jako součást víkendového brunche nebo párty občerstvení.

Suroviny (2 porce)

Postup

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. Avokáda rozpulte, vyjměte pecky a lžičkou mírně vydlabejte dužinu kolem vzniklé prohlubně. Můžete ji sníst.
  2. Rajčata překrojte napůl, česnek podrťte. Promíchejte s 1 lžičkou sezamového oleje, 1 lžičkou olivového oleje a větším množstvím soli a pepře.
  3. Na plech položte lehce zmačkaný alobal a rozložte na něj rajčata řeznou stranou vzhůru. Alobal je při pečení udrží na svém místě. Případná zbylá rajčata rozložte kolem avokád na druhý plech. Zakápněte zbylým olivovým olejem, osolte, opepřete a pečte 15–20 minut.
  4. Pečená avokáda rozdělte na talíře, posypte je sezamovými semínky, zakápněte limetovou šťávou a zbylým sezamovým olejem. Ozdobte koriandrem a podávejte.

PRIMA TIP: Olej z praženého sezamu se lisuje zastudena z opražených sezamových semínek. Při grilování nasucho se zintenzivní chuť semínek a olej tím získá silnější vůni. Hodí se především do asijské kuchyně, ale rozumí si i s olivovým olejem v marinádách a salátech.

Pečená avokáda s rajčaty a sezamem  Foto: Pečená avokáda s rajčaty a sezamem; foto: Lahodně s Ellou a přáteli

Lahodně s Ellou a přáteli Foto:

LAHODNĚ S ELLOU A PŘÁTELI

Ella Woodward

Pokud máte Ellinu první kuchařku a vaříte podle ní, určitě pravidelně odpovídáte na dotazy, čím to, je že vypadáte tak báječně a mladě a možná po vás ostatní také chtějí recepty na ta dobrá jídla, co si nosíte do práce či do školy.

V nové knize se proto Ella zaměřila na občerstvení pro přátele a vymyslela spoustu zdravých a především výborných receptů pro nejrůznější příležitosti – od společné snídaně přes slavnostní oběd, přátelskou večeři či piknik. Ella umí fantasticky kombinovat chutě, vůně a textury potravin a zároveň dbá i na jejich výživovou hodnotu a vliv na zdraví. S Ellou se k němu projíte.

V nakladatelství Omega vyšlo v květnu a má 288 stran.