reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Paulův bůček s melounovým salátem
Autor: archiv Gurmet Paulův bůček s melounovým salátem

Paulův bůček s melounovým salátem z restaurace Sansho

Hodnoceno: 2x
Na tento recept si vzpomeňte den předem, abyste si mohli naložit maso. Odměnou vám bude druhý den naprostá lahůdka v podobě křehkého vepřového bůčku.
do 2 hodin
4 porce

Přímo v centru Prahy najdete úžasnou asijskou restauraci Sansho – uvolněnou a téměř strohou, v přístupu k jídlu a surovinám však zcela luxusní. Majitel a šéfkuchař Paul Day tuhle kuchyni prostě umí. Prvotřídní suroviny, kuchařský um a znalost asijských technik dávají tomuto místu kouzlo, kterému propadnete hned při první návštěvě.

A právě jeho bůček s melounovým salátem je specialita, na kterou se do Sansho sjíždějí milovníci dobrého jídla až z dalekých krajů.

 

reklama

reklama

Postup

  1. Cukr se solí smíchejte v poměru 1 : 1 a do této směsi naložte maso. Uložte ho přes noc v chladu. Druhý den maso důkladně opláchněte, vložte do čerstvé vody a přiveďte kvaru. Jakmile voda začne vřít, slijte ji a maso znovu opláchněte pod studenou vodou. Opět ho zalijte čistou vodou, přidejte koření pěti vůní (také mužete přidat výhonky jarních cibulek nebo slupky ze zázvoru). Zvolna vařte 3,5–4,5 hodiny.
  2. Maso opatrně vyjměte a rychle zchlaďte v lednici. Studené nakrájejte na velké kostky.
  3. ZÁLIVKA: V misce smíchejte všechny suroviny na zálivku.
  4. Kousky masa zprudka opečte na nepřilnavé pánvi do křupava (nepotřebujete k tomu žádný olej). Meloun promíchejte s bylinkami, česnekem a zálivkou, nakonec přidejte opečené teplé maso a rychle prohoďte. Podávejte na velkém talíři.

reklama

Související témata: bůček , meloun , Hlavní jídla