zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Byl dosažen limit pro přehrávání

Litujeme, ale na vašem účtu je přehráváno příliš mnoho videí zároveň. Pokud chcete pokračovat v přehrávání na tomto zařízení, prosím, ukončete přehrávání na jiných zařízeních. Více o limitech přehrávání videí na účtech s předplatným najdete na adrese https://ipri.ma/faqbr

Ovocná smetana s karamelizovanými křupavými vločkami
Spouštím video za 5s.
Sledujete: Ovocná smetana s karamelizovanými vločkami

Ovocná smetana s karamelizovanými křupavými vločkami

Hodnoceno: 2x
Tento dezert je dokonalá poslední záchrana, když máte touhu po něčem sladkém a cukrárna už je zavřená. Snadno ho vyrobíte z věcí, které máte běžně doma a výsledná chuť je úžasná! Fígl je v kontrastu mezi osvěžujícím ovocným krémem a křupavým karamelovým posypem.
do 30 minut
3–4 porce

Sledujte kulinární show Karolína, domácí kuchařka každou sobotu v 17.00 na Primě!

reklama

Suroviny (3–4 porce)

Postup

  1. Banány oloupejte a nakrájejte na kolečka. Maliny omyjte a osušte. Takto připravené banány a většinu malin smíchejte se smetanou a medem a nechte odpočívat v chladničce.
  2. Mezitím si připravte posyp. Na pánvi rozpusťte máslo, nasypte do něj cukr. Přidejte ovesné vločky a zázvor, promíchejte a nechte vločky zkaramelizovat. Hotové jsou, když mají středně hnědou barvu, jsou křupavé a mají oříškovou chuť. Nechte je vychladnout v pánvi nebo je přesypte na pečicí papír.
  3. Vychlazenou smetanovo-ovocnou směs rozdělte do pohárů a těsně před podáváním posypte křupavými zkaramelizovanými vločkami a čerstvými malinami.

PRIMA TIP: Pro více osob dělejte vločky obdobným způsobem, jen je pečte na plechu v troubě rozpálené na 180 °C.

Vyzkoušejte nejen různé druhy ovoce, ale i různé druhy vloček, k mým oblíbeným patří špaldové, pohankové, ječné a rýžové. Koupíte je v prodejnách zdravé výživy, někde je mají i vážené, takže si můžete koupit zkraje jen trošku a postupně zjišťovat, která kombinace vám chutná.

Ovocná smetana s karamelizovanými křupavými vločkami  Foto: Ovocná smetana s karamelizovanými křupavými vločkami; foto: Silvie Kolevová/Jídlo jako vášeň

Karolína, domácí kuchařka – JÍDLO JAKO VÁŠEŇ

Karolína Kamberská

Jídlo jako vášeň Foto:

Třetí kniha gastronomické novinářky a televizní kuchařky Karolíny Kamberské navazuje na předchozí velmi úspěšné tituly Karolína, domácí kuchařka a Štěstí z kuchyně i na oblíbený televizní pořad o vaření na TV Prima. Autorka v nové knize s nadsázkou přiznává, že možná jídlu přikládá moc velký význam – ale považuje zkrátka za velmi blahodárné udělat si na jídlo čas a uprostřed stolu zapálit svíčku.

V tomto svém přístupu k jídlu cítí Karolína spřízněnost se Středomořím, proto právě tam hledala inspiraci pro řadu receptů. Kromě toho kniha nabízí nápady, jak pohostit větší společnost přátel či partu malých děti - zkrátka každého, s kým se čtenář chce o svou lásku k jídlu podělit.

Kniha obsahuje jak všechny recepty z nové podzimní řady pořadu Karolína, domácí kuchařka, tak recepty vytvořené pouze pro tuto knihu. Stejně jako u předchozích Karolíniných kuchařek je každý recept doplněn krásnou barevnou fotografií od Silvie Kolevové a také praktickými tipy, díky kterým jídlo snadno uvaří i začínající kuchaři. Čtenáři se opět mohou těšit i na Karolíniny postřehy a vzpomínky, které se vážou k jednotlivým jídlům.

Uložit

reklama

Sledujte celou epizodu