Akademie kvality

Ořechové pusinky z bílků se sušenými švestkami

Moje hodnocení
3x

Pusinky nebo hubinky? Případně říkáte malým nadýchaným hrudkám z bílků a cukru ještě úplně jinak? Ve finále je to úplně jedno, na pojmenování nezáleží, rozhodující je chuť. A tu mají tyto pusinky naprosto famózní, protože jsou v nich přidané nadrobno pokrájené lískáče i vlašáky a také sušené švestičky.

1 porce
60 minut

Suroviny

  • bílek (bílky) 4 ks
  • moučkový cukr (cukr moučka) 300 g
  • lískové a vlašské ořechy 75 g
  • sušené švestky 50 g

Postup přípravy

  1. Bílky vyšlehejte dotuha a poté za stálého šlehání přidávejte po malých dávkách cukr.
  2. Ořechy a švestky nakrájejte nadrobno a pomalu přidávejte do hotové směsi.
  3. Hotovou hmotu klaďte lžící na pečicí papír. Můžete použít i cukrářský pytlík.
  4. Sušte v troubě na 90 °C cca 1,5 hodiny.

PRIMA TIP: Jak poznat v obchodě kvalitní a nezkažené ořechy? Měly by příjemně vonět a nesmí na nich být viditelný náznak plísně, která vzniká při zabalení nedostatečně usušeného produktu. Další tipy a informace o kvalitních potravinách najdete na webu akademikvality.cz.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Akademie kvality


Přečtěte si také

Recepty