Suroviny
- bílek 4 ks
- moučkový cukr 300 g
- ořechy (lískové a vlašské ) 75 g
- sušené švestky 50 g
Postup přípravy
- Bílky vyšlehejte dotuha a poté za stálého šlehání přidávejte po malých dávkách cukr.
- Ořechy a švestky nakrájejte nadrobno a pomalu přidávejte do hotové směsi.
- Hotovou hmotu klaďte lžící na pečicí papír. Můžete použít i cukrářský pytlík.
- Sušte v troubě na 90 °C cca 1,5 hodiny.
PRIMA TIP: Jak poznat v obchodě kvalitní a nezkažené ořechy? Měly by příjemně vonět a nesmí na nich být viditelný náznak plísně, která vzniká při zabalení nedostatečně usušeného produktu. Další tipy a informace o kvalitních potravinách najdete na webu akademikvality.cz.