Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Okurkovo-limetková granita

4-6 porce
do 1 hodiny
Okurkovo-limetková granita
Okurkovo-limetková granita Autor: kuchařka Mražené dezerty
Sladké a voňavé pohlazení – to je přesně to, co potřebujete v horkých letních dnech. Pokud chcete, přidejte do granity během vaření hrst čerstvé máty a vyjměte ji těsně před tím, než šťávu přelijete společně s nakrájenou okurkou do mixéru.
Reklama

Suroviny (4-6 porce)

Reklama

Postup

  1. V hrnci rozmíchejte ve vodě cukr a zahřívejte ho za občasného míchání na středním stupni. Mezitím omyjte jednu limetu, osušte ji a najemno nastrouhejte do cukrového rozvaru kůru. Zahřívejte, až se cukr rozpustí. Zvyšte teplotu a nechte přejít varem.
  2. Ze všech limet vymačkejte šťávu, měli byste získat 125 ml. Vmíchejte ji do cukrového rozvaru a nechte ho zchladnout.
  3. Mezitím oloupejte okurku, podélně ji rozřízněte a lžičkou vydlabejte semínka. Dužinu nakrájejte na kostičky a vložte je do mixéru. Přidejte vychlazenou šťávu a rozmixujte na hladké pyré.
  4. Vlijte ho na mělký kovový plech, vložte do mrazáku a každých 30 minut směs promíchejte, až bude napůl zmrazená. Trvá to zhruba 3 hodiny. Zakryjte a uložte do mrazáku na 8–24 hodin.
  5. Před podáváním vytáhněte plech s granitou a naškrábejte ji pomocí vidličky. Jemné krystalky ledu nabírejte lžící na zmrzlinu a rozdělte do sklenic. Ozdobte plátkem limety.
Reklama

PRIMA TIP: Sklenice můžete před podáváním vychladit v lednici nebo vložit na 15 minut do mrazáku. Granita bude tát pomaleji. Můžete ji použít i jako základ pro osvěžující koktejl – doplňte ji vodkou nebo ginem.

Mražené dezerty Foto:

MRAŽENÉ DEZERTY

Vytvořte si doma vlastní zmrzlinárnu a potěšte svou rodinu a přátele lahodnými mraženými dezerty. Díky této kuchařce s více než 60 recepty na různé sorbety, zmrzliny, granity a pěny to snadno zvládnete.

Inspirujte se tipy na poháry, sendviče, koktejly a další způsoby podávání ledového osvěžení. Zmrzliny nemusí být jen ovocné či smetanové, objevte například pikantní dýňovou, medovo-citronový mražený jogurt nebo karamelky brownies nebo karamelovou omáčku s alkoholem!

Zmrzlinová sezona začíná – vychutnejte si ji naplno!

Nakladatelství Omega.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama