Suroviny
- voda 250 ml
- cukr krupice 150 g
- limetka 3 ks
- salátová okurka 1 ks (370 g)
- limetka (plátky na ozdobu) 4-6 ks
Odkaz
Zmrzlina
Vyzkoušejte ty nejlepší recepty na nejoblíbenější letní laskominu!
Postup přípravy
- V hrnci rozmíchejte ve vodě cukr a zahřívejte ho za občasného míchání na středním stupni. Mezitím omyjte jednu limetu, osušte ji a najemno nastrouhejte do cukrového rozvaru kůru. Zahřívejte, až se cukr rozpustí. Zvyšte teplotu a nechte přejít varem.
- Ze všech limet vymačkejte šťávu, měli byste získat 125 ml. Vmíchejte ji do cukrového rozvaru a nechte ho zchladnout.
- Mezitím oloupejte okurku, podélně ji rozřízněte a lžičkou vydlabejte semínka. Dužinu nakrájejte na kostičky a vložte je do mixéru. Přidejte vychlazenou šťávu a rozmixujte na hladké pyré.
- Vlijte ho na mělký kovový plech, vložte do mrazáku a každých 30 minut směs promíchejte, až bude napůl zmrazená. Trvá to zhruba 3 hodiny. Zakryjte a uložte do mrazáku na 8–24 hodin.
- Před podáváním vytáhněte plech s granitou a naškrábejte ji pomocí vidličky. Jemné krystalky ledu nabírejte lžící na zmrzlinu a rozdělte do sklenic. Ozdobte plátkem limety.