návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Nepečený sušenkový dort

1 dort porce
do 2 hodin
Nepečený sušenkový dort
Autor: Johana Pošová / Moje sladká kuchařka Nepečený sušenkový dort
Od chvíle, kdy svět zaplavily americké cheesecaky se základem tvořeným rozdrcenými sušenkami, se před kreativními cukráři otevřely nekonečné možnosti. Tento třívrstvý dort se navíc vůbec nepeče – na co ještě čekat? Jenom na to, až ho lednička vychladí.
Reklama

Suroviny (1 dort porce)

Reklama

Postup

  1. Sušenky rozmixujte a promíchejte je s polovinou rozpuštěného másla. Směs vtlačte nejlépe do formy na páj (kulatá se zkosenými stěnami) a dejte na 10 minut do mrazáku.
  2. Zbylé máslo promíchejte s přírodním cukrem v malé pánvičce. Povařte na mírném plameni za stálého promíchávání, až směs začne bublat. Vařte ji za stálého míchání 1 minutu, sejměte z plamene a opatrně vešlehejte ¼ hrnku smetany (směs bude prskat, chraňte si ruce), až vznikne hladký karamel. Nechte ho asi 15 minut chladnout.
  3. Vlijte karamel do formy na sušenkový základ a vraťte na 30 až 45 minut na mrazák.
  4. Úlomky čokolády dejte do skleněné misky. Zbylou smetanu prohřejte na středně vysokém plameni, až začne šumět, přelijte ji přes čokoládu a nechte 5 minut stát, pak prošlehejte úplně dohladka. Čokoládu nalijte na karamel a páj vraťte ještě na 30 minut do mrazáku. Do doby podávání ho můžete také dát přetažený fólií do ledničky. Před podáváním ho můžete poprášit vločkovou solí, vytvoříte tak vynikající kontrast chuti.
Reklama

Nepečený sušenkový dort  Foto: Nepečený sušenkový dort, foto: Johana Pošová / Moje sladká kuchařka

Moje sladká kuchařka

76 originálních receptů pro radost z pečení

Moje sladká kuchařka Foto:

Sedmdesát šest receptů, sedmdesát šest originálů. V této knize, první z edice Prima Fresh, najdete také předpisy na klasické cukroví, dorty, koláče či nepečené dezerty, ale každý z nich má něco navíc. Malý detail v postupu, vtipné zdobení, použití méně obvyklé suroviny. Maličkosti, ale pro výsledek mohou znamenat velký rozdíl (to je ostatně i krédo Prima Fresh).

Knížka, která je rozdělena do šesti kapitol, vám ale přináší i celou řadu úplně nových a často velmi neobvyklých receptů. Tato knížka je však zároveň pojata jako praktický manuál, ve kterém nechybí ani recepty na základní těsta, krémy a polevy. Navíc je zde prostor i pro vaše vlastní recepty, varianty a nápady.

Abychom vám pečení co nejvíc usnadnili, uvádíme recepty v klasických mírách a vahách a zároveň ve stále oblíbenějším „hrníčkovém“ modu.

Udělejte si radost, překvapte sebe i své blízké a přátele něčím neotřelým.

Vždyť život má být sladký!

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama