návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Negima Yakitori

Hodnoceno: 0x
4 porce
do 1 hodiny
Negima Yakitori
Autor: Kublanka.cz Negima Yakitori
Jestlipak víte, které jídlo koupíte na každém rohu v Japonsku? Ano, správně, jsou to právě yakitori, které koupíte kdekoliv, ať už jste v centru Tokia, anebo na nejjižnější části Osaky. No a teď je "koupíte" i u vás doma, stačí opravdu málo.

Suroviny (4 porce)

Yakitori omáčka:

Postup

  1. Bambusová napichovátka namočte do studené vody na minimálně 30 minut. Do menšího hrnce dejte sójovou omáčku, mirin, saké, vodu, 2 lžičky třtinového cukru a zelenou část z jedné jarní cibulky a prudce přiveďte k varu. Jakmile omáčka začne vřít, stáhněte plamen a nechte vařit nezakryté na velmi mírném ohni do zredukování na polovinu (cca 30 minut). Zredukovanou omáčku nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Třetinu omáčky odlijte a ponechte na servírování.
  2. Bílé až světle zelené části jarních cibulek překrájejte na zhruba 2,5 cm velké kousky. Zbývající části jarních cibulek můžete nakrájet nudličky, které namočte do studené vody, čímž se krásně zkroutí.
  3. Kuřecí stehenní řízky nakrájejte na 2,5 cm velké kostky, které spolu s nakrájenou jarní cibulkou střídavě napichujte na namočená napichovátka. Grilovací rošt jemně potřete slunečnicovým olejem. Špízy grilujte na rozpáleném grilu z obou stran dozlatova. V průběhu grilování špízy potírejte připravenou yakitori omáčkou, která by vám měla zkaramelizovat. Ugrilované špízy na závěr potřete zbylou třetinou yakitori omáčky. Podávejte s rýží a najemno nakrájenou natí jarní cibulky.

Negima Yakitori Foto: Negima Yakitori, foto: Kublanka.cz

Kublanka vaří doma

Kublanka.cz Foto:

Kublanka je zkratka pro manžele Kubu a Blanku. První jídlo, co Blanka Kubovi uvařila, bylo kuře na meruňkách. S díky jí to vrátil a ještě následující měsíc si z ní dělal legraci, jaká je to ale kuchařka. První partnerské jídlo a hned vlastní gól. To vážně nemohl tušit, jaký kulinářský talent právě objevil.

Nicméně dostala ještě šanci, až tak byl zamilován. A najednou se děly věci. Blanka s Kubou jsou již spolu 8 let. Kuře na meruňkách už mu nikdy neuvařila a naopak uvařila cokoliv si přál. A k reklamaci znovu nikdy nedošlo. Teda až na reklamaci jeho hmotnosti. Blanka uvaří všechno a Kuba všechno sní. Kuba je spokojený. Blanka je spokojená.

Jak jim to společné vaření jde je k vidění na www.kublanka.cz