návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Nebeské vejce

1 porce
do 30 minut
Nebeské vejce
Autor: Darina Křivánková Nebeské vejce
Vejce se dají připravit na stovky způsobů, ale ruku na srdce, nejčastěji si děláme míchaná, sázená a naměkko. A přitom stačí jen drobné vylepšení a k snídani můžete mít efektní a nadýchaná vejce na obláčku!
Reklama

Kulinární pořad Hrdina kuchyně sledujte každou sobotu na Primě!

Reklama

Postup

  1. Rozklepněte vejce a oddělte žloutek od bílku. Bílek našlehejte se špetkou soli do tuhého sněhu. Na plech vymazaný trochou oleje naneste hromádku sněhu, uprostřed udělejte lžící důlek, posypte polovinou parmazánu a dejte zapéct do trouby na 180 °C. Vejce si tam pobude asi 3 minuty, sníh by měl lehce ztuhnout.
  2. Poté dejte do důlku žloutek a plech vraťte do trouby na další 2 minuty. Žloutek by měl zůstat tekutý a parmazán by měl jen lehce zezlátnout.
  3. Vejce dochuťte pepřem a solí a podávejte s opečenými tousty a salátovými listy.
Reklama

Nebeské vejce  Foto: Nebeské vejce; foto: Darina Křivánková

Tajné triky jak uvařit a oloupat dokonalé vejce natvrdo!

Perfektní vařená vejce: Tajné triky jak uvařit a oloupat dokonalé vejce natvrdo!

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama