Suroviny
- Vejce 1 ks
- špetka soli
- strouhaný parmazán 1 lžíce
- čerstvě namletý pepř
- Olej 1 lžička
- tousty a salátové listy k podávání
Postup přípravy
- Rozklepněte vejce a oddělte žloutek od bílku. Bílek našlehejte se špetkou soli do tuhého sněhu. Na plech vymazaný trochou oleje naneste hromádku sněhu, uprostřed udělejte lžící důlek, posypte polovinou parmazánu a dejte zapéct do trouby na 180 °C. Vejce si tam pobude asi 3 minuty, sníh by měl lehce ztuhnout.
- Poté dejte do důlku žloutek a plech vraťte do trouby na další 2 minuty. Žloutek by měl zůstat tekutý a parmazán by měl jen lehce zezlátnout.
- Vejce dochuťte pepřem a solí a podávejte s opečenými tousty a salátovými listy.