Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Muffiny s ječnou moukou v řeckém stylu

do 1 hodiny
Muffiny v řeckém stylu
Muffiny v řeckém stylu Autor: Klára Michalová
Příprava muffinů je jednoduchá a výsledek vždy potěší. Nebojte se experimentovat s přísadami, v tomto receptu je například použita kombinace celozrnné pšeničné a ječné mouky. Na chuti to neubere a zdraví přidá :) O úžasnou chuť se postará voňavé koření, pražené ořechy a svěží sirup z pomerančů.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180 °C, na plech s pečicím papírem nasypte nasekané vlašské ořechy a pražte je po dobu asi 7 minut, pak je vyndejte z trouby, dejte zchladit a také troubu přepněte na 160 °C.
  2. Smíchejte: obě mouky, kypřicí prášek, sodu, koření a sůl ve větší míse. V další míse vyšlehejte cukr a vejce do pěny, pak přidejte jogurt, pomerančovou kůru a pomerančovou šťávu, nakonec vmíchejte olej, tak aby se vše spojilo do hladké hmoty. Potom vmíchejte ve dvou dávkách vlhké ingredience do suchých opět tak, aby vzniklo hladké těsto. Nakonec přidejte 3/4 nasekaných pražených ořechů.
  3. Těsto plňte do formiček na muffiny a pečte cca 30 minut, proveďte zkoušku vpíchnutím špejle doprostřed muffinu, pokud je suchá, muffiny jsou hotové.
  4. Během pečení si svařte sirup: dejte na menší pánev pomerančovou šťávu, cukr, hřebíčky a kůru. Přiveďte do varu a zvolna vařte a míchejte, dokud tekutina nezhoustne, což bude trvat asi 5 minut. Vyndejte kůru a hřebíčky a nechte zchladnout.
  5. Muffiny několikrát propíchněte špejlí a přelijte sirupem, posypte zbylými vlašskými ořechy a nechte zhruba půl hodiny vychladit.
  6. A pak se už jen zakousněte a sněte o Řecku.
Reklama

Tento recept pro vás připravila majitelka Řemeslné pekárny Artisan Bakehouse paní Milada Manto. O její krásné a voňavé práci si můžete přečíst v článku:

Řemeslná pekárna

Dobré pečivo voní zdálky a chutná božsky

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama