Najděte si recept
Na co máte chuť?

Melounový sorbet
Lehký osvěující sorbet z melounu servírujte jako netradiční dezert zalitý šumivým vínem Prosecco.
nad 2 hodiny
4–6 porce
Sledujte novou řadu kulinární show Teď vaří šéf!, každou neděli v 18.00 na Primě!
Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:
Odkaz
Teď vaří šéf!
Vítejte v kuchařské škole ZDEŇKA POHLREICHA, šité na míru běžné domácí kuchyně. V každém díle předvede Šéf recepty, které dohromady tvoří perfektně sladěné menu.
Suroviny (4–6 porce)
- červený meloun
- Voda 1 l
- Cukr 1 kg
- Bílek 2 ks
- Prosecco
- citronová štáva
- lístky meduňky
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Ve vodě nechte rozpustit cukr a přiveďte k varu. Po chvíli sirup přelijte do mísy a nechte zchladit.
- Kousky melounu nandejte do mixéru, přilijte vychlazený sirup, bílky a citronovou šťávu.
- Všechno promixujte, přelijte do skleněné nádoby a dejte do mrazáku.
- Do hlubokého talíře nandejte kousky melounu, nalijte trochu Prosecca a přidejte lžíci mraženého sorbetu. Ozdobte lístky meduňky a podávejte.
Zdeněk Pohlreich, foto: Vlado Kníž