Suroviny
- celozrnná špaldová mouka 380 g
- moučkový cukr 130 g
- med 3 lžíce
- jedlá soda 1 lžička
- máslo (rozpuštěné ) 60 g
- vejce 2 ks
- koření (mleté: hřebíček, skořice, badyán, muškátový oříšek (nebo hotové perníkové koření)) 1 lžíce
- kakao (holandské ) 1 lžíce
- mléko asi 50 ml

Postup přípravy
- Smíchejte mouku, sodu, cukr, koření a kakao. V jiné nádobě vyšlehejte máslo s medem a vejci. Propracujte obě části dohromady a pokud nebude těsto dostatečně vláčné, přidejte trochu mléka.
- Vypracujte hladké těsto a zabalené do potravinové folie ho uložte alespoň na hodinu do lednice.
- Uleželé těsto vyválejte na pomoučené pracovní ploše a vykrajujte z něj jednotlivé kousky. Ty klaďte na plech vyložený pečícím papírem s dostatečnými rozestupy. Pečte na 180 °C dozlatova.
- Vychladlé perníčky zdobte bílkovou polevou.
Vyzkoušejte také hned měkké perníčky s medem podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Hned měkké vánoční perníčky s medem