Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Medové perníčky z celozrnné špaldové mouky

do 30 minut
Medové perníčky z celozrnné špaldové mouky
Medové perníčky z celozrnné špaldové mouky Autor: archiv Babiččina volba
Perníčky jsou cukroví, které potřebuje čas, aby krásně zkřehlo a proto je to obvykle první druh, kterým se domácí cukrářky rozehřívají :) Zkuste to tentokrát trochu zdravěji a upečte perníčky z celozrnné špaldové mouky, která má příjemnou oříškovou chuť.
Reklama

Článek

Vánoční perníčky Foto:

12 nejlepších receptů na tradiční české vánoční cukroví

Pečení cukroví je přímo celonárodní sport. Druhů, které pečeme, je téměř nepočítaně, některé domácí cukrářky jich zvládnou až 20 různých. A i když je výběr receptů široký,...
Reklama

Postup

  1. Smíchejte mouku, sodu, cukr, koření a kakao. V jiné nádobě vyšlehejte máslo s medem a vejci. Propracujte obě části dohromady a pokud nebude těsto dostatečně vláčné, přidejte trochu mléka.
  2. Vypracujte hladké těsto a zabalené do potravinové folie ho uložte alespoň na hodinu do lednice.
  3. Uleželé těsto vyválejte na pomoučené pracovní ploše a vykrajujte z něj jednotlivé kousky. Ty klaďte na plech vyložený pečícím papírem s dostatečnými rozestupy. Pečte na 180 °C dozlatova.
  4. Vychladlé perníčky zdobte bílkovou polevou.
Reklama

Špaldová mouka je zase v módě

Zatímco třeba na Blízkém východě špaldě zůstali věrní, v našich krajích se „do módy“ vrátila až v posledních letech. Znovu se objevuje na polích, zejména v rámci eko farem, a čím dál víc kuchařek a kuchařů ve svých receptech experimentuje právě se špaldovou moukou. Oblíbená je zejména pro svůj obsah bílkovin, vlákniny a minerálních látek. Vyznačuje se specifickou oříškovou chutí, která se skvěle vyjímá ve slaných a sladkých koláčích, buchtách, sušenkách a také ve vánočním cukroví, které s ní chutná doslova jako od (prapra)babičky.

Medové perníčky z celozrnné špaldové mouky  Foto: Medové perníčky z celozrnné špaldové mouky , Foto: archiv Babiččina volba

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama