Suroviny
- vejce 2 ks
- jablka 180 g
- med 40 g
- majonéza (např. Boneco) 80 g
- kurkuma (volitelné) 1/2 lžičky
- citronová šťáva z 1/2 citronu
- citronová kůra (chemicky neošetřeného ) z 1 citronu
- mandlová mouka 40 g
- kokosová mouka 30 g
- tapioková mouka 15 g
- strouhaný kokos 10 g
- prášek do pečiva (bez fosfátů) 1 lžička
- jedlá soda 1/2 lžičky
- čokoláda (min. 75% )
- máslo (kakaového másla) kousek
- ořechy
- kokos
- sůl
Článek
Buchty a koláče jako základ domácí kuchařky
V sobotní lekci praktického domácího vaření představila Karolína rodinný recept na buchty plněné čokoládou. Právě na takové sladkosti byly české ženy expertkami. Ne každé...
Postup přípravy
- Oloupaná jablka, vejce, med, majonézu, citronovou šťávu, kůru, sůl a kurkumu důkladně rozmixujte, přisypte strouhaný kokos a všechny mouky, které předtím smíchejte se sodou a práškem do pečiva.
- Opět chvilku mixujte a pak těsto vlijte do vymazané pečicí formy.
- Pečte přibližně 30–40 minut na 175 °C. Připravte si polevu z čokolády a kakaového másla a nalijte na vychladlou buchtu. Posypte oříšky a kokosem.