Suroviny
- losos 500 g
- bílá houska 1 ks
- mléko 50 ml
- vejce 1 ks
- sekaný čerstvý koriandr 1 lžíce
- jarní cibulka 1/2 ks
- šťáva z citronu 1/4 ks
- sůl, pepř
Salát
- zralé avokádo 1–2 ks
- rajčata 2 ks
- šťáva z limety 1/2 ks
- sůl, pepř
Postup přípravy
- Nejprve porce lososa zbavte kůže. Maso pak rozsekejte nožem nebo nahrubo rozmixujte v kutru.
- Housku nebo rohlík nakrájejte na malé kostičky, přendejte je do mísy a zalijte mlékem.
- Přidejte rybí maso, vejce, nasekaný čerstvý koriandr (klidně můžete místo něho použít listovou petržel nebo kopr) a jarní cibulku, šťávu z citronu, sůl a pepř.
- Vše důkladně smíchejte. Těsně před grilováním utvořte mokrýma rukama z rybí směsi karbanátky, které opečte z obou stran na rozpálené mřížce grilu nebo na trošce oleje na pánvi.
- Hotové je podávejte například s dipem z osolené zakysané smetany a čerstvého kopru nebo s jednoduchým salátkem.
- Salát: Nasekejte zralé avokádo, které před tím oloupajte a zbavte pecky. Ke kostičkám avokáda přidejte nakrájená rajčata, která ale zbavte semínek, nakrájejte jen dužinu.
- Zeleninu zakápněte limetkovou šťávou, osolte a opepřete. Vše zamíchejte, já nedávám žádný olej, avokádo má tuku dostatek.