Suroviny
- mleté hovězí maso 300 g
 - loupaná rajčata 600 g
 - lilek 500 g
 - červená paprika 1 ks
 - sterilovaná kukuřice 300 g
 - cibule 1 ks
 - hovězí vývar 500 ml
 - olej 1 lžíce
 - chilli
 - sůl
 - pepř
 
    
    
Postup přípravy
- Omytou papriku rozpulte, odstraňte semínka a nakrájejte ji na kostičky. Lilek omyjte a nakrájejte na kostky. Kukuřici slijte. Loupaná rajčata rozdrťte na kusy.
 - Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Na velké pánvi ji na oleji osmažte dosklovata. Přidejte mleté maso, při restování ho pomocí vařeček oddělujte od sebe. Ochuťte solí a pepřem.
 - Přidejte nakrájený lilek a restujte lehce dohněda společně s masem. Poté přidejte vývar, loupaná rajčata i se šťávou, papriku a kukuřici. Dochuťte solí a pepřem, přidejte chilli podle chuti a vařte asi 15 minut, až bude lilek měkký a omáčka zhoustne.