návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Likérové řezy

Hodnoceno: 0x
16 ks porcí
do 1,5 hodiny
Likérové řezy
Autor: Dnes napeču! Likérové řezy
Elegantní moučník se skládá z několika vrstev a dohormady vytváří dokonalou souhru chutí. Navíc vypadá velmi efektně – ideální, pokud čekáte vzácné hosty, na které chcete udělat dojem :)

Postup

  1. Žloutky vyšlehejte s cukrem do husté pěny a bílky na tuhý sníh. Hmoty zlehka spojte a vmíchejte mouku prosátou se škrobem. Těsto rozetřete do pekáčku (30 × 20 cm), vymazaného tukem a vysypaného moukou a pečte v troubě předehřáté na 160 °C asi 40 minut. Pak nechte korpus mírně zchladnout v pekáčku a vyklopte ho na mřížku.
  2. Čaj zalijte horkou vodou, nechte asi 8 minut louhovat a poté ochuťte griotkou. Vychladlý korpus potřete džemem a rozložte na něj piškoty, které nejprve namáčejte do čaje s griotkou. Z mléka a mouky uvařte hustou kaši a nechte ji za stálého míchání vychladnout. Změklé máslo vyšlehejte s oběma cukry do pěny. Postupně zašlehejte moučnou kaši. Krém rozetřete na piškoty (část si nechte na ozdobení) a řezy dejte do chladničky na 4 hodiny tuhnout.
  3. Poté povrch potřete rozehřátou čokoládovou polevou a dejte na 30 minut do chladničky.
  4. Před podáváním moučník nakrájejte na řezy (zhruba 7 × 5 cm) a ozdobte zbylým krémem a třešněmi či višněmi.

Likérové řezy Foto: Likérové řezy; foto: Dnes napeču!

Dnes napeču! Foto:

Dnes napeču!

Pavlína Berzsiová

Více než 200 receptů na moučníky z trouby

Cukrářka, kterou možná znáte z knihy Dnes nepeču! plné nepečených dobrot, tentokrát pro změnu radí zapnout troubu a upéct rodině či přátelům něco skutečně chutného. Příležitostí, kdy si vychutnat vynikající koláče, buchty, koblížky, dorty, rolády, sušenky, tyčinky i brownies, je spousta. Kromě toho pro vás Pavlína vybrala recepty ze sešitu své babičky, prozradí vám, co peče na Velikonoce a Vánoce, co radí kamarádkám, které nemají moc času, nebo co zkouší nového.

Kniha je plná lákavých fotografií, přehledných receptů, rad, jak co nepokazit nebo napravit, a obměn, které vás jistě povzbudí k experimentům s novými chutěmi i tvary moučníků.