Najděte si recept
Na co máte chuť?

Likérové řezy
Suroviny (16 ks porcí)
Korpus:
- Vejce 5 ks
- cukr krupice 140 g
- polohrubá mouka 70 g
- bramborový škrob 70 g
Náplň:
- třešňový ovocný čaj 1 sáček
- Voda 100 ml
- griotka 100 ml
- rybízový džem 80 g
- cukrářské píškoty 50 g
- Mléko 500 ml
- hladká mouka 4 lžíce
- Máslo 250 g
- cukr moučka 200 g
- vanilkový cukr 1 sáček
Dokončení:
- tmavá čokoládová poleva 60 g
- čerstvé třešně nebo višně 16 ks
Postup
- Žloutky vyšlehejte s cukrem do husté pěny a bílky na tuhý sníh. Hmoty zlehka spojte a vmíchejte mouku prosátou se škrobem. Těsto rozetřete do pekáčku (30 × 20 cm), vymazaného tukem a vysypaného moukou a pečte v troubě předehřáté na 160 °C asi 40 minut. Pak nechte korpus mírně zchladnout v pekáčku a vyklopte ho na mřížku.
- Čaj zalijte horkou vodou, nechte asi 8 minut louhovat a poté ochuťte griotkou. Vychladlý korpus potřete džemem a rozložte na něj piškoty, které nejprve namáčejte do čaje s griotkou. Z mléka a mouky uvařte hustou kaši a nechte ji za stálého míchání vychladnout. Změklé máslo vyšlehejte s oběma cukry do pěny. Postupně zašlehejte moučnou kaši. Krém rozetřete na piškoty (část si nechte na ozdobení) a řezy dejte do chladničky na 4 hodiny tuhnout.
- Poté povrch potřete rozehřátou čokoládovou polevou a dejte na 30 minut do chladničky.
- Před podáváním moučník nakrájejte na řezy (zhruba 7 × 5 cm) a ozdobte zbylým krémem a třešněmi či višněmi.
Likérové řezy; foto: Dnes napeču!
Dnes napeču!
Pavlína Berzsiová
Více než 200 receptů na moučníky z trouby
Cukrářka, kterou možná znáte z knihy Dnes nepeču! plné nepečených dobrot, tentokrát pro změnu radí zapnout troubu a upéct rodině či přátelům něco skutečně chutného. Příležitostí, kdy si vychutnat vynikající koláče, buchty, koblížky, dorty, rolády, sušenky, tyčinky i brownies, je spousta. Kromě toho pro vás Pavlína vybrala recepty ze sešitu své babičky, prozradí vám, co peče na Velikonoce a Vánoce, co radí kamarádkám, které nemají moc času, nebo co zkouší nového.
Kniha je plná lákavých fotografií, přehledných receptů, rad, jak co nepokazit nebo napravit, a obměn, které vás jistě povzbudí k experimentům s novými chutěmi i tvary moučníků.