Suroviny
- čokoláda (85%) 200 g
- máslo 2 zarovnané lžíce
- šlehačka 80 ml
- pomerančová šťáva 4 lžíce
- pomerančová kůra 1–2 lžičky
- sůl špetka
- ořechy (nadrobno nasekané) 1 hrst
- kakao (na obalení)
Článek
9 vyzkoušených receptů na nepečené cukroví
Nestihli jste napéct vánoční cukroví? Ještě není nic ztraceno, právě teď je příhodná doba na přípravu nepečených druhů, které mají kratší trvanlivost, ale o to lepší chuť :)
Postup přípravy
- Ve vodní lázni rozpusťte nalámanou čokoládu, máslo, sůl a šlehačku.
- Metličkou míchejte dokud se čokoláda nerozpustí a vše se spojí v hladkou hmotu.
- Odstavte z plotny a vmíchejte pomerančovou šťávu společně s kůrou a vyšlehejte. Přisypte ořechy, nalijte směs do mělčí nádoby a nechte při pokojové teplotě ztuhnout.
- Vyzkoušejte, zda lze se směsí už pracovat tak, aby se příliš nelepila, nebo naopak nebyla moc ztuhlá. Lžičkou vykrajujte kousky a rychle zpracujte v rukách v malou cca 12 g kuličku a obalte v kakau.