Suroviny
- čokoláda (85%) 200 g
 - máslo 2 zarovnané lžíce
 - šlehačka 80 ml
 - pomerančová šťáva 4 lžíce
 - pomerančová kůra 1–2 lžičky
 - sůl špetka
 - ořechy (nadrobno nasekané) 1 hrst
 - kakao (na obalení)
 
Článek
9 vyzkoušených receptů na nepečené cukroví
Nestihli jste napéct vánoční cukroví? Ještě není nic ztraceno, právě teď je příhodná doba na přípravu nepečených druhů, které mají kratší trvanlivost, ale o to lepší chuť :)
Postup přípravy
- Ve vodní lázni rozpusťte nalámanou čokoládu, máslo, sůl a šlehačku.
 - Metličkou míchejte dokud se čokoláda nerozpustí a vše se spojí v hladkou hmotu.
 - Odstavte z plotny a vmíchejte pomerančovou šťávu společně s kůrou a vyšlehejte. Přisypte ořechy, nalijte směs do mělčí nádoby a nechte při pokojové teplotě ztuhnout.
 - Vyzkoušejte, zda lze se směsí už pracovat tak, aby se příliš nelepila, nebo naopak nebyla moc ztuhlá. Lžičkou vykrajujte kousky a rychle zpracujte v rukách v malou cca 12 g kuličku a obalte v kakau.