Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Kynuté jablečné lívance se skořicí

4 porce
do 2 hodin
Kynuté jablečné lívance se skořicí
Kynuté jablečné lívance se skořicí Autor: Hermína / Prima
Lívance jsou oblíbenou snídaní zejména pro děti. Zkuste je tentokrát připravit s jablky a ovoněné skořicí. Určitě se po nich jen zapráší...
Reklama

Sledujte novou kulinární show Karolína, domácí kuchařka, každou sobotu v 18.00 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Reklama

Postup

  1. Droždí v míse posypejte cukrem, promíchejte a počkejte až se droždí rozpustí. Pak přimíchejte 50 g mouky a 100 ml mléka a nechte na teplém místě vzejít kvásek (mělo by to trvat tak 15 minut podle teploty...)
  2. Rozehřejte si máslo v kastrůlku. Do kvásku vmíchejte vejce, zbylou mouku, zbylé mléko, sůl a rozehřáté máslo. Těsto zakryjte utěrkou a nechce na teplém místě kynout, v tomto případě stačí třeba půlhodina. Pak vmíchejte kostičky jablek.
  3. Z vykynutého těsta lijte sběračkou placičky na rozpálenou pánev trošku vymaštěnou olejem, pečte na mírném plameni a otočte vždy ve chvíli, kdy už i horní strana začíná tuhnout.
  4. Do hlubokého talíře si připravte cukr smíchaný se skořicí a ještě horké lívance v něm obalujte. Kysanou smetanu promíchejte s medem a podávejte k lívancům jako omáčku.
  5. Servírujte jako společné rodinné jídlo – lívance navršené na sobě, ozdobené snítkou máty. Každý si odebírá lívance na svůj talíř a sám si je zdobí kysanou smetanou. Na kysanou smetanu lze nasypat ještě několik kostiček jablka a zakápnout medem.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama