Suroviny
- máslo 50 g
- česnek (rozdrcený) 1 ks
- petrželka (můžete také namíchat s estragonem) 2 lžíce
- kuřecí prsa (bez kůže) 2 ks
- vejce (rozšlehané) 1 ks
- strouhanka 60 g
- olej 2 lžíce
- brambory
- zelené fazolky
Postup přípravy
- V míse nechte změknout máslo, vyšlehejte je spolu s česnekem, bylinkami a dochuťte solí a pepřem. Z hmoty vytvořte 7–8 cm dlouhý váleček, zabalte do potravinové fólie a dejte zamrazit (nebo silně zchladit), aby zatuhl.
- Mezitím odstraňte z kuřete všechny šlachy. Každou část dejte mezi dvě fólie a rozklepejte je tak, aby byly dvojnásobně veliké. Máslovou směs rozdělte na dvě části a položte na kuře, poté maso důkladně zabalte, aby se máslo nemohlo dosstat ven.
- Každý kus kuřete namočte do šlehaného vejce, obalte ve strouhance, potřete dalším rozšlehaným vejcem a opět ve strouhance obalte. Kuřata položte na tác a dejte chladit alespoň na 2 hodiny nebo raději přes noc.
- Rozehřejte troubu na 200 °C, u plynové na stupeň 6. Pečicí plech dejte dovnitř rozehřát. Na pánvi rozehřejte olej a opékejte kuřecí rolky, dokud nejsou na všech stranách hnědé. Potom je položte na pečicí plech a v troubě pečte 15 minut. Podávejte s brambory a se zeleninou.