Najděte si recept
Na co máte chuť?

Květáková polévka s lososem
Krémová květáková polévka je velmi oblíbená. Pokud do ní přidáte uzeného lososa, získá luxusní šmrnc a můžete ji směle podávat i při slavnostních příležitostech.
do 30 minut
4 porce
Suroviny (4 porce)
- středně velký květák 1 ks
- Řepkový olej 1 lžíce
- menší cibule 1 ks
- mrkev 1 ks
- Sůl
- čerstvě namletý pepř
- Muškátový oříšek
- kmín
- pórek 1 ks
- jarní cibulka 2 ks
- uzený losos 100 g
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Růžičky květáku omyjte. Na rozehřátém oleji orestujte najemno nakrájenou cibuli. Přidejte květák rozdělený na růžičky a na malé kostičky nakrájenou mrkev. Podlijte 1,5 l vody nebo domácím zeleninovým vývarem. Opepřete a osolte. Přidejte nastrouhaný muškátový oříšek a kmín.
- Vařte asi 10 minut, poté vmíchejte na kolečka nakrájený pórek. Vařte asi 2 minuty, odstavte a rozmixujte na krém. Ozdobte nasekanými jarními cibulkami a plátky uzeného lososa.
- Prima tip: Polévku můžete zjemnit troškou smetany nebo plnotučným mlékem.
Květáková polévka s lososem , Foto: Od pondělí do pátku
Od pondělí do pátku
Jana Vašáková
Rychlé večeře do 30 minut
Hledáte inspiraci na jednoduché, rychlé a přitom chutné večeře, které vám zaberou maximálně 30 minut denně? Pak vyzkoušejte 70 receptů, které pro vás připravila šéfredaktorka časopisu F.O.O.D. a maminka dvou holčiček Jana Vašáková.
V kuchařce naleznete oblíbené polévky, pokrmy z masa a ryb, ale také tipy na vegetariánskou a studenou kuchyni. Děti se pak mohou těšit na sladké pokrmy. Všechny recepty jsou připravené ze sezonních a na našem trhu běžně dostupných surovin.
Mladá fronta | 299 Kč | vázaná bez přebalu | 176 stran | 190 x 245 mm