reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Kuřecí shawarma
Autor: Coolinářka Kuřecí shawarma

Kuřecí shawarma

Hodnoceno: 1x
Voňavé kousky grilovaného masa s typickým exotickým kořením vám jistojistě připomenou dovolenou u moře. Rodinu či hosty při dalším grilování tímto jídlem rozhodně nadchnete!
do 1 hodiny

reklama

Postup

  1. Nejprve si připravte marinádu na kuřecí maso. Do kvalitního jogurtu vmíchejte koření – skořici, sušený česnek, kardamom, kurkumu, v hmoždíři nadrcený římský kmín, nastrouhanou kůru z poloviny citronu a pepř. Do této směsi vložte vykostěná kuřecí stehna a nechte je, ideálně přes noc, marinovat.
  2. Gril rozpalte na téměř nejvyšší výkon. Maso až nyní osolte, položte na rošt a grilujte z obou stran, aby se dokonale propeklo.
  3. Mezitím si připravte dip z bílého jogurtu, nastrouhané, předem osolené a vyždímané okurky, trochy nadrceného česneku, soli a pepře.
  4. Ogrilované maso nakrájejte na proužky a servírujte ho v pita chlebu nebo placce, se zeleninou a jogurtovým dipem.

Kuřecí shawarma 2 Foto: Kuřecí shawarma; foto: Coolinářka.cz

Coolinářka Foto:

Coolinářka je COOL!

Svatava Vašková z Hradce Králové alias Coolinářka svůj foodblog založila na mateřské dovolené.

Jak říká, v rámci zachování zdravého rozumu, si jej našla jako únik od mateřských radostí, strastí a povinností. Vaří ráda už hodně let, ale na fotografování jídla se vrhla teprve nedávno, ale o to s větší vervou a vášní!

Její recepty zvládne každý a jsou z dostupných surovin.

reklama