návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Kuřecí prsíčka na špenátu a hroznech

Hodnoceno: 0x
4 porce
do 30 minut
Kuřecí prsíčka na špenátu a hroznech
Autor: archiv Billa Kuřecí prsíčka na špenátu a hroznech
Dejte kuřecím prsíčkům švih díky originální příloze. Křupavý špenát a sladké hroznové víno dochuťte výraznou zálivkou.

Postup

  1. Kuřecí řízky jemně naklepejte z obou stran, osolte a opepřete. Pánev rozpalte na maximum, přidejte olej, šalvěj a opékejte kuřecí prsíčka asi 3 minuty po každé straně. Pak je zabalte do alobalu a nechte dojít 10 minut v troubě předehřáté na 100 °C.
  2. V porcelánové misce vyšlehejte do pěny všechny ingredience na zálivku. Špenát operte a nechte okapat. Kuličky bílého i červeného vína rozpulte a zbavte semínek. Ve velké míse promíchejte špenát a hroznové víno se zálivkou. Na talíř naaranžujte plátky prsíček, orestovanou šalvěj a plátky avokáda.

Kuřecí prsíčka na špenátu a hroznech  Foto:

Kuřecí prsíčka na špenátu a hroznech, foto archiv Billa

Další originální recepty na přípravu kuřete najdete v jarním čísle časopisu Prima FRESH, které je v prodeji od 11. března:

Prima FRESH jaro 2015

Přivítejte jaro s novým číslem časopisu Prima FRESH!