Najděte si recept
Na co máte chuť?

Kukuřičný krém
Lahodný kukuřičný krém je zahuštěný kukuřičnými křupinkami, díky tomu je tato polévka bezlepková. A je také dost sytá, proto dobře poslouží jako večeře.
do 30 minut
4 porce
Suroviny (4 porce)
- kukuřičné Cornies s mořskou solí 9 plátků
- smetana ke šlehání (33 % tuku) 250 ml
- zeleninový vývar 500 ml
- Mléko 500 ml
- Cibule 1 ks
- kukuřičný nebo slunečnicový olej 3 lžíce
- kukuřice (čerstvá, sterilovaná nebo mražená) 300 g
- Sůl
- Muškátový oříšek
- bílý pepř
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Cibuli očistěte, nadrobno nakrájejte a orestujte dozlatova na oleji. Restovanou cibulku zalijte zeleninovým vývarem a vařte cca 10–15 minut.
- Přidejte kukuřici, mléko a větší díl smetany. Vše přiveďte k varu. Poté do polévky vsypte 5 plátků nadrcených Cornies a nechte na mírném ohni vařit pět minut.
- Ponorným mixérem rozmixujte vše dohladka. Osolte, okořeňte bílým pepřem a muškátovým oříškem.
- Na závěr polévku ozdobte zbytkem vyšlehané smetany a nadrcenými Cornies s mořskou solí.
Kukuřičný krém, foto: archiv Racio