reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Krůtí piccata s citronovou omáčkou
Spouštím video za 5s.
Sledujete: Krůtí řízek piccata s citronovou omáčkou

Krůtí piccata s citronovou omáčkou

Hodnoceno: 3x
Původně se piccata připravovala z telecího masa. Jedná se vlastně o klasický řízek a postupně se tento recept rozšířil do celého světa a začal se připravovat z různých druhů mas. Třeba krůtího, jako to udělal Zdeněk Pohlreich.
do 1 hodiny
4 porce

reklama

Postup

  1. Nejdříve smíchejte hladkou mouku se solí a pepřem. Potom osolte a opepřete i krůtí prsa a obalte je v ochucené mouce. Na pánvi rozehřejte olivový olej a z obou stran opečte maso.
  2. Ve druhé pánvičce orestujte na olivovém oleji celé žampióny. Osolte a opepřete, přidejte k nim kousek másla, nakrájenou šalotku a cuketu bez jadérek.
  3. Opečené maso vyndejte stranou a na pánev nalijte bílé víno a citronovou šťávu. Tekutinu nechte odpařit a potom přilijte krůtí vývar. Maso vraťte zpátky na pánev, přidejte kousek másla a nechcte rozpustit. Vypněte varnou desku, přisypte nakrájenou petrželku, citronovou dužinu nakrájenou na měsíčky a promíchejte.
  4. Na talíř nandejte směs žampiónů a cukety, přidejte krůtí maso a zalijte citronovou omáčkou.

Krůtí piccata s citronovou omáčkou Foto:

Krůtí piccata s citronovou omáčkou Foto:

Krůtí piccata s citronovou omáčkou Foto:

Krůtí piccata s citronovou omáčkou Foto:

Krůtí piccata s citronovou omáčkou

reklama

Sledujte celou epizodu

Související témata: krůtí maso , Hlavní jídla