Najděte si recept
Na co máte chuť?

Spouštím video za 5s.
Sledujete:
Krůtí řízek piccata s citronovou omáčkou
Krůtí piccata s citronovou omáčkou
Původně se piccata připravovala z telecího masa. Jedná se vlastně o klasický řízek a postupně se tento recept rozšířil do celého světa a začal se připravovat z různých druhů mas. Třeba krůtího, jako to udělal Zdeněk Pohlreich.
do 1 hodiny
4 porce
Suroviny (4 porce)
- krůtí prsa
- Víno 1 dl
- krůtí vývar 1 dl
- žampióny 4 ks
- Cuketa
- Šalotka
- Máslo
- hladká mouka
- Citron
- Olivový olej
- petrželka
- Sůl
- Pepř
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Nejdříve smíchejte hladkou mouku se solí a pepřem. Potom osolte a opepřete i krůtí prsa a obalte je v ochucené mouce. Na pánvi rozehřejte olivový olej a z obou stran opečte maso.
- Ve druhé pánvičce orestujte na olivovém oleji celé žampióny. Osolte a opepřete, přidejte k nim kousek másla, nakrájenou šalotku a cuketu bez jadérek.
- Opečené maso vyndejte stranou a na pánev nalijte bílé víno a citronovou šťávu. Tekutinu nechte odpařit a potom přilijte krůtí vývar. Maso vraťte zpátky na pánev, přidejte kousek másla a nechcte rozpustit. Vypněte varnou desku, přisypte nakrájenou petrželku, citronovou dužinu nakrájenou na měsíčky a promíchejte.
- Na talíř nandejte směs žampiónů a cukety, přidejte krůtí maso a zalijte citronovou omáčkou.
Krůtí piccata s citronovou omáčkou