zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Byl dosažen limit pro přehrávání

Litujeme, ale na vašem účtu je přehráváno příliš mnoho videí zároveň. Pokud chcete pokračovat v přehrávání na tomto zařízení, prosím, ukončete přehrávání na jiných zařízeních. Více o limitech přehrávání videí na účtech s předplatným najdete na adrese https://ipri.ma/faqbr

Krůtí piccata s citronovou omáčkou
Spouštím video za 5s.
Sledujete: Krůtí řízek piccata s citronovou omáčkou

Krůtí piccata s citronovou omáčkou

Hodnoceno: 3x
Původně se piccata připravovala z telecího masa. Jedná se vlastně o klasický řízek a postupně se tento recept rozšířil do celého světa a začal se připravovat z různých druhů mas. Třeba krůtího, jako to udělal Zdeněk Pohlreich.
do 1 hodiny
4 porce

reklama

Postup

  1. Nejdříve smíchejte hladkou mouku se solí a pepřem. Potom osolte a opepřete i krůtí prsa a obalte je v ochucené mouce. Na pánvi rozehřejte olivový olej a z obou stran opečte maso.
  2. Ve druhé pánvičce orestujte na olivovém oleji celé žampióny. Osolte a opepřete, přidejte k nim kousek másla, nakrájenou šalotku a cuketu bez jadérek.
  3. Opečené maso vyndejte stranou a na pánev nalijte bílé víno a citronovou šťávu. Tekutinu nechte odpařit a potom přilijte krůtí vývar. Maso vraťte zpátky na pánev, přidejte kousek másla a nechcte rozpustit. Vypněte varnou desku, přisypte nakrájenou petrželku, citronovou dužinu nakrájenou na měsíčky a promíchejte.
  4. Na talíř nandejte směs žampiónů a cukety, přidejte krůtí maso a zalijte citronovou omáčkou.

Krůtí piccata s citronovou omáčkou Foto:

Krůtí piccata s citronovou omáčkou Foto:

Krůtí piccata s citronovou omáčkou Foto:

Krůtí piccata s citronovou omáčkou Foto:

Krůtí piccata s citronovou omáčkou

reklama

Sledujte celou epizodu

Související témata: krůtí maso , Hlavní jídla