Suroviny
- krůtí játra 500 g
- cibule 1 ks
- kedlubna (střední) 1 ks
- červená paprika 1 ks
- cuketa (menší) 2 ks
- olej 3 lžíce
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Játra pokrájejte na nudličky. Oloupanou cibuli nasekejte na půlkolečka. Kedlubnu oloupejte a nakrájejte na kostky o velikosti asi 1,5 cm. Papriku zbavte semínek a spolu s cuketou ji nařezejte na nudličky.
- Na pánvi zahřejte olej, vsypte do něj cibuli a smažte ji za stálého míchání dozlatova asi 5 minut. Přidejte játra a po dalších 3 minutách do pánve nasypte všechnu zbylou zeleninu, promíchejte a vše nechte společně smažit 2 minuty. Přikryjte pokličkou a na mírném ohni ještě 3 minuty duste. Podlévat nemusíte, zelenina (hlavně cukety) pustí dostatečné množství tekutiny.
- Osolte, opepřete a hned podávejte na nahřátých talířích.
- Prima tip: Nejlepší přílohou k takto upraveným játrům je kuskus.