Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Krémová žampionová polévka

4 porce
do 1 hodiny
Krémová žampionová polévka
Krémová žampionová polévka Autor: kuchařka Jíme zdravě II.
Žampiony mají velmi jemnou houbovou chuť a krémová polévka z nich je naprosto báječná! Pokud ji chcete mít zdravější, použijte místo smetany rýžové mléko.
Reklama

Článek

Nejlepší recepty na krémové polévky Foto:

20 receptů pro milovníky krémových polévek

Krémové polévky jsou velmi oblíbené. Jejich hladivá struktura je zvláště v zimě vyloženě příjemná. Krémovou polévku lze připravit z mnoha druhů zeleniny nebo luštěnin, a...
Reklama

Postup

  1. V hrnci rozehřejte přepuštěné máslo, zpěňte na něm najemno nakrájenou cibulku, asi 5 minut. Přidejte očištěné na plátky nakrájené žampiony se šalvějí a restujte na středním plameni 10 minut. Vše zalijte vývarem a nechte 15 minut vařit pod pokličkou.
  2. Nakonec přilijte rýžové mléko, dochuťte solí a pepřem a rozmixujte dohladka tyčovým mixérem.
Reklama

PRIMA TIPY:

• S rýžovým mlékem bude polévka trochu sladší než při použití obyčejného mléka.

• Šalvěj lékařská se používala ve staročeské kuchyni zejména při přípravě většiny druhů masových pokrmů. Má silné typické aroma a je možné ji použít například i do salátů.

Krémová žampionová polévka  Foto: Krémová žampionová polévka; foto: kuchařka Jíme zdravě II.

Jíme zdravě s Fitrecepty II.

Jíme zdravě II. Foto:

Je to jen pár měsíců, co trojice studentů Petr Novák, Barbora Kravková a Barbora Hlubučková uvedli na trh svoji kuchařku zdravých receptů, a již tu máme druhý díl. Stejně jednoduché, lákavé a přitom vymazlenější. Taková je kuchařka Jíme zdravě s Fitrecepty II. Na pultech knihkupectví se objeví 10. listopadu za cenu 399 korun. A co nového v ní najdete?

Členění kategorií je hodně podobné. Najdete tu opět Snídaně a svačiny, Polévky, Obědy a večeře, Pomazánky a nově Zdravé mlsání, Nápoje a saláty – a taky Vánoční laskominy. Autoři vyslyšeli přání fanoušků a přidali víc slaných snídaní a dobrot a také víc receptů s masem. Celkem jde o 123 lahodných receptů.

“I tentokrát jsme recepty vymýšleli tak, aby byly zdravé a jednoduché na přípravu. Těšte se na větší rozmanitost ingrediencí a postupů. I když jsme byli trošku odvážnější, pořád jsme dbali na to, aby byly suroviny dobře dostupné a postupy zvládl každý. Všechna jídla, která uvidíte na obrázcích, jsme přitom připravovali a fotili v normální kuchyni s běžným vybavením. A když jsme to zvládli my, zvládnete to taky!” připomíná za všechny tři autory hlavní devízu studentské kuchařky Petr Novák.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama