Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Kokosovo-malinové dortíky s čokoládovou pěnou

8 ks porcí
do 1 hodiny
Kokosovo – malinové dortíky s čokoládovou pěnou
Kokosovo – malinové dortíky s čokoládovou pěnou Autor: kuchařka Čokoláda
Pokud si přípravu tohoto dezertu chcete ulehčit, nahraďte domácí malinové želé kvalitním džemem z obchodu. Může být i z jiného ovoce, například z jahod, borůvek či rybízu.
Reklama
Reklama

Postup

  1. KŘEHKÉ TĚSTO S KOKOSEM: Elektrickým mixérem s plochým šlehačem na střední výkon vyšlehejte máslo na hustou vláčnou hmotu. Do másla pak prosejte moučkový cukr, mandlovou moučku, strouhaný kokos a nakonec vmíchejte vejce. Přidejte mouku, prášek do pečiva a sůl a vymíchejte těsto. To pak zabalte do potravinové fólie a uložte na hodinu do lednice odležet.
  2. Troubu předehřejte na 160 °C a na plech vyložený pečicím papírem rozložte 8 forem na dortíky o průměru 8 cm.
  3. Na pomoučeném válu vyválejte těsto na 3 mm tenký plát a vyložte jím každou formičku. Těsto pak ve formičkách přikryjte pečicím papírem a naplňte syrovou rýží. Dortíky předpékejte asi 6 minut, poté vysypte rýži, odstraňte papír a pečte dalších 6 minut dozlatova. Křehké těsto si můžete také zamrazit a dle potřeby upéct později. Upečené dortíky vytáhněte z trouby, nechte vychladnout a odstraňte formičky. Dortíky si můžete upéct až 3 dny předem a skladovat v uzavřené nádobě při pokojové teplotě.
  4. ČOKOLÁDOVÁ PĚNA: Do žáruvzdorné mísy nasypte čokoládu. V rendlíku smíchejte smetanu (a), kokosovou smetanu a vanilkovou pastu a na středním plameni přiveďte k varu. Horkou směs pak nalijte na čokoládu a míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí a nevytvoří se ganache.
  5. Ve vychlazené míse vyšlehejte smetanu (b) do polotuha a ihned zlehka vmíchejte do ganache silikonovou stěrkou.
  6. MALINOVÉ ŽELÉ: V míse se studenou vodou namočte želatinové plátky a jakmile změknou, zlehka je vyždímejte. Odložte stranou a nechte zahřát na pokojovou teplotu. Pokud pracujete s želatinou v prášku, nasypte ji do mísy s 30 ml studené vody a nechte odstát při pokojové teplotě.
  7. V rendlíku smíchejte mražené maliny s cukrem a na středním plameni zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí a směs se nezačne vařit. Odstavte, přidejte želatinu a míchejte, dokud se zcela nerozpustí.
  8. DOKONČENÍ: Malinové želé rovnoměrně rozdělte do vychladlých korpusů. Lžící pak dortíky naplňte čokoládovou pěnou a povrch dortíků krouživým pohybem uhlaďte. Na závěr poprašte kakaem a ozdobte plátky kokosu a čerstvými malinami. Dortíky ihned podávejte nebo skladujte v uzavíratelné nádobě v lednici až 24 hodin.
Reklama

Kokosovo – malinové dortíky s čokoládovou pěnou  Foto: Kokosovo-malinové dortíky s čokoládovou pěnou; foto: kuchařka Čokoláda

Čokoláda

Čokoláda Foto:

Kirsten Tibballs

Pro všechny, kdo mají rádi čokoládu, jsou tu sladké, netradiční recepty, klasické i současné. Kirsten Tibballs, šéfkuchaři přezdívaná "australská královna čokolády", provozuje školu pro domácí kuchaře, kteří chtějí ovládnout jemné umění čokolády a cukrářství. Její dlouholeté zkušenosti učitelky jí umožnily shromáždit tuto úžasnou sbírku receptů pro všechny, kteří si rádi dají něco sladkého na zub a kteří chtějí ohromit své přátele a rodinu pečlivě připravenými pokrmy z čokolády. Čokoláda je vždy hlavní ingredience každého receptu.

Recepty jsou rozdělené do tří kategorií: lehké, středně těžké a obtížné. Kirsten pečlivě krok za krokem popisuje celou přípravu a doprovází ji mnoha fotografiemi, takže budete mít dokonalý přehled o celé přípravě. Čokoládové brownies, sušenky s kokosem či malinami, čokoládové koláče, karamelová nebo čokoládová pěna, čokoládový crème brûlée, mléčné čokoládové medové pralinky... To je čokoláda! Svůdná, nádherná, nejlepší!

Vydalo nakladatelství Omega.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama