zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Jogurtové lívanečky
Autor: Gurmet Jogurtové lívanečky

Jogurtové lívanečky

Hodnoceno: 0x
Léto přímo vybízí k dlouhým snídaním venku. Co třeba lívance? S čerstvým ovocem jsou dokonalé!
do 1 hodiny
4 porce

reklama

Postup

  1. Mouku prosejte a smíchejte s kypřicím práškem a se špetkou soli. Poté ji rozmíchejte s jogurtem a mlékem na řidší těstíčko, ve kterém by neměly zůstat hrudky nerozmíchané mouky. Misku s těstem nechte pár minut odležet.
  2. V lívanečníku v malém množství másla nebo oleje smažte z obou stran dozlatova jednotlivé lívanečky. Z uvedeného množství těsta by jich mělo vzniknout asi 12 kousků. Horké lívanečky skládejte na sebe, aby se udržely teplé do doby, než osmažíte všechny.
  3. Podávejte je se zakysanou smetanou smíchanou s dotuha ušlehanou šlehačkou, přelité ovocem, lehce povařeným s trochou cukru, a poprášené moučkovým cukrem.

Gurmet - červenec, srpen 2014Gurmet – Vaše škola vaření

Letní dvojčíslo Gurmetu plně odráží léto a prázdniny, které jsou časem dovolených. Za dobrým jídlem jsme se rozhodli vyrazit do Středomoří a na Balkán, takže jsme pro vás připravili nejen nedělní oběd ve španělském duchu, ale taky domácké menu jako vystřižené z dovolené v Bulharsku. Středomořské téma se objeví i v rubrice zdraví, kde najdete šestici receptů, ve kterých hraje klíčovou roli olivový olej.

Naučíme vás také, jak si připravit čerstvé domácí těstoviny, vařit (i grilovat) venku dobroty, které vymyslel a uvařil Zdeněk Pohlreich. Jak uvařit opravdu bleskurychle, vám poradí Jamie Oliver, a o recept na skvělou barbecue omáčku se s vámi podělí Michal Nikodem. Také tentokrát vám nabídneme spoustu sladkostí – od koláčů přes dorty až po domácí zmrzlinu. Léto budiž pochváleno!

Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 299 Kč! Více informací najdete ZDE.

reklama