Suroviny
- slanina 4 olátky
- cibule 1 ks
- mrkev 2 ks
- sójové boby (neloupané ) 450 g
- extra virgin olivový olej 60 ml
- mleté telecí maso 170 g
- kuřecí vývar 1 litr
- hrášek (čerstvý nebo mražený ) 150 g
- strouhaný parmazán (k podávání)
- citron (k podávání) 1 ks
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Další inspiraci z tradiční italské kuchyně najdete v novém čísle časopisu Prima FRESH:
Článek
Zažijte dokonalé jarní probuzení s novým číslem časopisu Prima FRESH!
Jarní číslo časopisu prima FRESH je nabité svěžími, zelenými a křupavými recepty, které vám zpříjemní celou jarní sezonu. Nechybí ani inspirace pro ty, co milují sladké!...
Postup přípravy
- Slaninu nakrájejte na kostičky, cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Mrkev oloupejte a nakrájejte na kostičky. Boby vyloupejte.
- V hrnci rozehřejte na středním až vyšším stupni olej, vsypte maso, slaninu a cibuli a restujte zhruba 6–8 minut, až slanina pustí tuk a maso je propečené. Přidejte mrkev a restujte ji 5 minut doměkka. Přilijte vývar a zvolna vařte 10 minut. Vsypte boby a hrášek, osolte a opepřete a vařte 3–5 minut.
- Polévku podávejte se strouhaným parmazánem a dílky citronu.