Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Jarní zeleninová polévka s telecím masem

4 porce
do 1 hodiny
Jarní zeleninová polévka s telecím masem
Jarní zeleninová polévka s telecím masem Autor: Saveur - šťastná italská kuchyně
Příchod jara se v Itálii často slaví podáváním vignole – vydatné zeleninové polévky, jejíž název lze přeložit jako oslava jara. Její základ tvoří sezonní zelenina, používejte jen tu nejčerstvější, kterou seženete a podle libosti ji kombinujte. Její chutě zvýrazní pár kapek citronové šťávy.
Reklama

Další inspiraci z tradiční italské kuchyně najdete v novém čísle časopisu Prima FRESH:

Článek

Jarní číslo časopisu Prima FRESH  Foto:

Zažijte dokonalé jarní probuzení s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Jarní číslo časopisu prima FRESH je nabité svěžími, zelenými a křupavými recepty, které vám zpříjemní celou jarní sezonu. Nechybí ani inspirace pro ty, co milují sladké!...

Reklama

Postup

  1. Slaninu nakrájejte na kostičky, cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Mrkev oloupejte a nakrájejte na kostičky. Boby vyloupejte.
  2. V hrnci rozehřejte na středním až vyšším stupni olej, vsypte maso, slaninu a cibuli a restujte zhruba 6–8 minut, až slanina pustí tuk a maso je propečené. Přidejte mrkev a restujte ji 5 minut doměkka. Přilijte vývar a zvolna vařte 10 minut. Vsypte boby a hrášek, osolte a opepřete a vařte 3–5 minut.
  3. Polévku podávejte se strouhaným parmazánem a dílky citronu.
Reklama

PRIMA TIP: Boby patří mezi luštěniny, dozrávají v zelených luscích na jaře, zbytek roku jsou k dostání buď sušené nebo mražené. Tělu dodávají betakaroten, železo, vitamin C a E a fosfor. Obsahují hodně vlákniny, mladé lusky lze jíst celé, zralé větší lusky je třeba vyloupat.

Saveur - šťastná italská kuchyně Foto:

Saveur: Šťastná italská kuchyně

Z redakce oblíbeného amerického kulinářského časopisu přichází i nová kultovní italská kuchařka, která nabízí 100 receptů z archivů časopisu. Fantastické recepty jsou doplněné krásnými barevnými fotografiemi a zajímavostmi o celosvětově oblíbené italské kuchyni.

Naleznete zde klasické i zcela nové recepty plné typických italských chutí, vůní a ingrediencí – zkrátka vše, co potřebujete k přípravě skvělého italského jídla.

Recepty jsou seřazeny do následujících kategorií: předkrmy, polévky a saláty, těstoviny, rizoto a pizza, maso a ryby, zelenina, dezerty.

Pusťte se do kulinářského dobrodružství s touto klasickou italskou kuchařkou!

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama