Hledáte inspiraci pro každodenní vaření?
Nechte si zasílat newsletter plný sezónních receptů.
Najděte si recept
Na co máte chuť?

Jarní frittata s chřestem
Období chřestu je poměrně krátké, takže ho využijte na 100 %. Použijte ho třeba do jarní frittaty spolu s uzenou makrelou a bylinkami.
do 30 minut
4 porce
Suroviny (4 porce)
- uzená makrela v pepři 2 filety
- Chřest 100 g
- Olej 10 ml
- pórek 1 ks
- Vejce 6 ks
- Smetana 250 ml
- Řeřicha
- mladý špenát
- rukola
- parmazán
- čerstvý chléb
- Máslo
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Z ryby odstraňte kůži a kosti a čisté maso natrhejte na kousky. Chřest spařte ve vařící vodě, potom nechte okapat a osvěžte ho ve studené vodě. Znovu nechte okapat a dejte stranou.
- Na pánvi s těžkým dnem, která může do trouby, rozehřejte olej a pár minut opékejte pórek, až bude lesklý. Vejce vyšlehejte, smíchejte je se smetanou nebo mlékem, směs vylijte na pánev a opatrně míchejte špachtlí (jako když děláte míchaná vajíčka), dokud nezačne tuhnout. Potom vmíchejte kousky ryby a bylinky. Navrch naaranžujte chřest a posypte sýrem.
- Pár dalších minut vařte omeletu bez míchání, abyste si byli jisti, že je omeleta zespodu uvařená. Potom dejte pánev do trouby pod gril a grilujte, dokud vršek nezezlátne.
- Nechte trochu vychladnout a nakrájejte frittatu na klínky. Podávejte s extra bylinkami, čerstvým chlebem a máslem.