Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Jarní frittata s chřestem

4 porce
do 30 minut
Jarní frittata  s chřestem
Jarní frittata s chřestem Autor: profimedia.cz
Období chřestu je poměrně krátké, takže ho využijte na 100 %. Použijte ho třeba do jarní frittaty spolu s uzenou makrelou a bylinkami.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Z ryby odstraňte kůži a kosti a čisté maso natrhejte na kousky. Chřest spařte ve vařící vodě, potom nechte okapat a osvěžte ho ve studené vodě. Znovu nechte okapat a dejte stranou.
  2. Na pánvi s těžkým dnem, která může do trouby, rozehřejte olej a pár minut opékejte pórek, až bude lesklý. Vejce vyšlehejte, smíchejte je se smetanou nebo mlékem, směs vylijte na pánev a opatrně míchejte špachtlí (jako když děláte míchaná vajíčka), dokud nezačne tuhnout. Potom vmíchejte kousky ryby a bylinky. Navrch naaranžujte chřest a posypte sýrem.
  3. Pár dalších minut vařte omeletu bez míchání, abyste si byli jisti, že je omeleta zespodu uvařená. Potom dejte pánev do trouby pod gril a grilujte, dokud vršek nezezlátne.
  4. Nechte trochu vychladnout a nakrájejte frittatu na klínky. Podávejte s extra bylinkami, čerstvým chlebem a máslem.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama