zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Jablečný obrácený koláč
Autor: archiv Tescoma Jablečný obrácený koláč

Jablečný obrácený koláč

Hodnoceno: 3x
Tradiční francouzský obrácený koláč tarte tatin zkuste vylepšit voňavou skořicí a vanilkou. Zcela výjimečný šmrnc dodá tomuto dezertu trochu calvadosu! Podle videoreceptu se vám tento výtečný dezert zaručeně povede!
do 1 hodiny
4 porce
Jablečný obrácený koláč

reklama

Postup

  1. Oloupaná jablka zbavte jádřinců.
  2. Do pánve vsypte cukr a připravte světlý karamel. Pánev dejte stranou a vmíchejte máslo s trochou pálenky. Vlijte do zapékací mísy.
  3. Jablka překrájejte na půlky, rozložte v zapékací míse a posypte skořicí.
  4. Listové těsto vyválejte na sílu cca 3 mm, vykrojte kruh a po celé ploše přejeďte děrovacím válečkem. Vykrojeným těstem přeložte jablka, zarovnejte a potřete rozšlehaným vejcem. Vložte do předehřáté trouby a pečte při 200 °C cca 30 minut.
  5. Hotový koláč potřete rozpuštěným máslem smíchaným s calvadosem. Koláč rozkrojte a servírujte se smetanou ochucenou vanilkovým luskem.
  6. PRIMA TIP: Můžete podávat s vanilkovou zmrzlinou nebo jablečným sorbetem.

Jablečný obrácený koláč 2 Foto: Při přípravě tohoto koláče oceníte kvalitní náčiní, jako je třeba vykrajovač jádřinců, forma s vlnitým okrajem, zdobicí sítko nebo děrovací váleček.

Soutěž s Tescomou o 3 poukazy v hodnotě 3000 Kč

Soutěžte s Tescomou o 3x nákup v hodnotě 3000 Kč

 

Uložit

Uložit

reklama