Suroviny
- jablka (větší ) 2 ks
- cibule 2 ks
- rajčatový protlak 70 g
- strouhaný kokos 2 lžíce
- kokosové mléko 200 ml
- kari koření 4 lžičky
- slunečnicový olej 2 lžíce
- sůl
Hrdina kuchyně
Všechny informace, videa a bonusové materiály o pořadu Hrdina kuchyně najdete ZDE!
Postup přípravy
- Strouhaný kokos namočte do dobře rozmíchaného kokosového mléka. Jablka oloupejte a nastrouhejte nahrubo. Cibuli nakrájejte najemno a zpěňte na oleji. Přidejte jablka a pár minut nechte dusit. Přisypte kari, vmíchejte rajčatový protlak a kokosové mléko se strouhaným kokosem. Vařte na mírném ohni a promíchejte, aby se všechny ingredience spojily. Chuť zvýrazněte špetkou soli. Výsledná konzistence by měla být hustší a trochu na skus.
- Jablečnou omáčku podávejte k masu, například ke kuřecímu.