reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Hrášková polévka s mátou
Autor: Thinkstock Hrášková polévka s mátou

Hrášková polévka s mátou

Hodnoceno: 5x
Zapomeňte na šedohnědou hrachovku ze školní jídelny. Když hrášek uvaříte rychle, zachová si svou krásnou barvu, čerstvé bylinky se postrají o akceleraci chuti. Navíc je tahle jarní vzpruha výborná horká i za studena.
do 30 minut
6 porcí

reklama

Suroviny (6 porcí)

Postup

  1. V hrnci rozpusťte máslo na mírném ohni. Vsypte nadrobno nakrájenou cibuli a za stálého míchání smažte dosklovata. Přidejte 2 hrnky vývaru a přiveďte k varu. Vsypte hrášek, zmírněte oheň a vařte lehce doměkka. U čerstvého hrášku to trvá asi 5 minut, mraženému – povolenému hrášku stačí 2 minuty.
  2. Hrnec stáhněte z plotny, přidejte petržel, mátu a zbývající 2 hrnky vývaru. Polévku důkladně rozmixujte v mixéru nebo ponorným mixérem a pokud je polévka příliš hustá, zřeďte ji vodou na požadovanou hustotu. Okořeňte solí a pepřem.
  3. V malé misce smíchejte crème fraîche se smetanou. Teplou polévku servírujte se lžící smetanové směsi a posypte nasekanou pažitkou.

reklama