Suroviny
- hrách (předvařený ) 300 g
- řepkový olej 2 lžíce
- cibule 1 ks
- zeleninový vývar 1,2 litru
- česnek 2 stroužky
- mrkev 2 ks
- majoránka 1 lžíce
- dýňová semínka 80 g
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Na 2 lžících řepkového oleje orestujte najemno nasekanou cibuli. Cibuli restujte 2–3 minuty a poté přidejte předvařený hrách.
- Opékejte při středním ohřevu dalších 10 minut. Do hrnce nalijte vývar, přidejte na kolečka nakrájenou mrkev, utřené stroužky česneku, majoránku a vařte 15–20 minut do změknutí mrkve. Polévku rozmixujte tyčovým mixérem, dochuťte solí a pepřem, rozdělte na porce a posypte dýňovými semínky.