návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Hovězí burger s grilovaným ananasem

Hodnoceno: 0x
1 porce
do 30 minut
Hovězí burger s grilovaným ananasem
Autor: archiv Hellman´s Hovězí burger s grilovaným ananasem
Grilovaný ananas je skvělý sám o sobě a můžete ho servírovat i jako dezert, třeba s vanilkovou zmrzlinou. Ale překvapivě skvěle chutná v kombinaci s masem, tyhle burgery budou hitem každé grilovačky, za to ručíme :)

Postup

  1. Maso opepřete a vymíchejte do mazlavé konzistence. Vytvořte z něj placku tenkou cca 1,5 cm a v lednici nechte 30 minut zatuhnout.
  2. Maso zprudka orestujte z obou stran na rozpáleném grilu nebo na rozpálené pánvi s troškou oleje, nechte cca 3 minuty odpočinout a poté osolte. Mezitím na výpeku z masa nebo na grilu opečte kolečko ananasu. Zlehka jej osolte.
  3. Housku rozkrojte napůl a pod grilem obě části otoustujte z obou stran.
  4. Na spodní díl namažte půl lžíce tatarské omáčky, naaranžujte salát, položte maso, druhou polovinu tatarky, ogrilovaný ananas, nasekanou červenou cibuli a přiklopte křupavým „víčkem” housky.

Hovězí burger s grilovaným ananasem  Foto: Hovězí burger s grilovaným ananasem; foto: archiv Hellman´s