Najděte si recept
Na co máte chuť?

Hovězí burger s grilovaným ananasem
Grilovaný ananas je skvělý sám o sobě a můžete ho servírovat i jako dezert, třeba s vanilkovou zmrzlinou. Ale překvapivě skvěle chutná v kombinaci s masem, tyhle burgery budou hitem každé grilovačky, za to ručíme :)
do 30 minut
1 porce
Suroviny (1 porce)
- mlěté hovězí maso 130 g
- Olej 1 lžíce
- česrtvý ananas, oloupaný a nakrájený na 1cm plátky 1 kolečko
- velká celozrnná houska 1 ks
- Tatarská omáčka 1 lžíce
- listový salát nakrájený na proužky 1 hrst
- červená cibule
- sůl a čerstvě namletý pepř
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Maso opepřete a vymíchejte do mazlavé konzistence. Vytvořte z něj placku tenkou cca 1,5 cm a v lednici nechte 30 minut zatuhnout.
- Maso zprudka orestujte z obou stran na rozpáleném grilu nebo na rozpálené pánvi s troškou oleje, nechte cca 3 minuty odpočinout a poté osolte. Mezitím na výpeku z masa nebo na grilu opečte kolečko ananasu. Zlehka jej osolte.
- Housku rozkrojte napůl a pod grilem obě části otoustujte z obou stran.
- Na spodní díl namažte půl lžíce tatarské omáčky, naaranžujte salát, položte maso, druhou polovinu tatarky, ogrilovaný ananas, nasekanou červenou cibuli a přiklopte křupavým „víčkem” housky.
Hovězí burger s grilovaným ananasem; foto: archiv Hellman´s