Suroviny
- kukuřice (předvařené klasy) 4 ks
- máslo 100 g
- koriandr (čerstvý) 1 hrst
- kukuřičná strouhanka 80 g
- bílý jogurt (např. Selský Hollandia) 150 g
- limetková šťáva 1/2 ks
- sůl
Kukuřice je relativně oblíbenou polévkovou surovinou, ale vykouzlit s ní můžete i bezvadné placičky a z její mouky i skvělý dezert!
Postup přípravy
- Nejprve si na suchou rozpálenou pánev vsypte strouhanku a pražte asi 10 minut. Poté ji nechte vychladnout a smíchejte s nasekaným koriandrem.
- Když máte směs na posyp hotovou, přesuňte se ke kukuřicím. Klasy položte na gril a za pomalého otáčení grilujte 10 – 15 minut.
- Mezitím, co se kukuřice griluje, umíchejte z jogurtu a limetkové šťávy dip.
- Před podáváním kukuřice potřete máslem, obalte v bylinkové strouhance a osolte, při jídle pak namáčejte do jogurtového dipu.