Suroviny
- křehké těsto (hotové ) 1 balení
- Dýňové pyré (viz PRIMA TIP) 500 g
- tvaroh 400 g
- třtinový cukr 180 g
- vejce 3 ks
- kukuřičný škrob 2 lžíce
- mletá skořice 1,5 lžičky + na posypání
- muškátový oříšek 1/2 lžičky
- vlašské ořechy (drcené na posypání)
Kulinární pořad Hrdina kuchyně sledujte každou sobotu na Primě!
Odkaz
Hrdina kuchyně
Všechny informace, videa a bonusové materiály o pořadu Hrdina kuchyně najdete ZDE!
Postup přípravy
- Koláčovou formu o průměru 24 cm vyložte křehkým těstem, těsto vtlačte do záhybů formy, přebytečné kusy odkrojte.
- Tvaroh a cukr ušlehejte dohladka, postupně přidávejte po jednom vejce, pak dýňové pyré, škrob a koření. Náplň dobře promíchejte, ale nešlehejte, poté ji nalijte na těsto.
- Pečte v troubě vyhřáté na 170 °C asi 40 minut. Vychladlý koláč posypte trochou mleté skořice a nasekanými ořechy.
PRIMA TIP: Připravte si dýňové pyré do zásoby. Dýni rozkrojte na půlku nebo na čtvrtiny, vydlabejte semínka a položte dužinou nahoru na plech vyložený pečicím papírem. Pečte v troubě vyhřáté na 160 stupňů 40–55 minut. Poté nechte dýni zchladnout, vydlabejte dužinu a rozmixujte ji dohladka. Pyré uchovejte v lednici až 5 dní nebo ho uskladněte v mrazáku.