Suroviny
- mleté hovězí maso 1,2 kg
- čedar 8 plátků
- slanina 8 plátků
- majonéza 4 lžíce
- chipotle omáčka (chipotle salsa (pikantní salsa z uzených mexických papriček)) 50 ml
- rajčata 1 ks
- cibule 1 ks
- kyselé okurky 1 ks
- listový salát (trhaný ) 40 g
- bulka (burgerové ) 4 ks
- gril (na dřevěné uhlí)
- sůl
- čerstvě namletý pepř (černý )
Nepropásni letošní Burgerfest! Bude to pořádná jízda plná skvělýho jídla, motorek a nadupaný muziky!
Postup přípravy
- Hovězí maso rozděl na 8 stejně velkých porcí a vytvaruj do kulatých placek cca 1 cm silných. Osol, opepři a hoď na rozpálenej gril. Maso griluj z každý strany cca 4 minuty, aby maso bylo propečený na vrchu, uprostřed růžový a šťavnatý přesně, jak to máš rád nejen u burgrů.
- V mezičase připrav chipotle majonézu. Chipotle salsu nebo nasekaný uzený chipotle papričky smíchej s majonézou a dej do ledničky.
- K burgerům hoď slaninu a pěkně ji dokřupava opeč. Né moc, aby z toho nebyl uhel, a né málo, aby nebyla syrová, prostě tak na Ano šéfa.
- Burger bulky podélně rozřízni a lehce opeč na grilu společně s masem.
- Vnitřní strany opečených bulek potři chipotle majonézou. Na spodní bulku dej trhaný salát, opečený maso s rozpeklým sýrem a slaninu, rajče, cibuli a okurku.
- Takhle vymazlenej burger přiklop vrškem opečený bulky, abys dodal tomu svýmu výtvoru ideální tvar.
- Jako nástroj použij ruce, protože se chceš pořádně zaprasit. Pusu otevři dokořán a do burgeru se pořádně zakousni.
ZEDŮV PRIMA TIP Z BEJZMENTU: Burgery musíš dělat nejlíp ze 100% BIO hovězího v poměru 80 % masa a 20 % tuku, aby byl burger krásně šťavnatej. Pokud máš rád vege, můžeš místo masa použít „nemaso“ nebo třeba grilovanou zeleninu, tofu a jiný dobroty.