Hledáte inspiraci pro každodenní vaření?
Najděte si recept
Na co máte chuť?

Curry arašídová omáčka s krevetami
Článek
21x kari v hlavní roli
Suroviny
- ghí (přepuštěné máslo) 1 lžička
- středně velká cibule 1/2 ks
- červená curry pasta 1 vrchovatá lžíce
- kokosové mléko 300 ml
- arašídové máslo 2 lžíce
- tamari 2 lžíce
- šťáva z 1/2 citronu
- syrové krevety, mražené 250 g
- Brokolice 1/2 ks
- čerstvý koriandr
Postup
- Pokud si budete dávat curry s rýží, začněte s její přípravou jako první. Samotná omáčka zabere pouze 15–20 min.
- Zvolte hlubší pánev. Na ghí másle orestujte kostičky cibule. Přidejte 1 lžičku curry pasty a důkladně promíchejte s cibulkou. Společně restujte další 1 minutu.
- Nyní přilijte 300 ml kokosového mléka, přidejte 2 lžíce arašídového másla, 2 lžíce tamari a míchejte, dokud se arašídové máslo nepropojí s mlékem.
- Do omáčky přidejte krevety (přidávejte rovnou mražené) a vařte na mírném ohni 10 minut. Těsně na konec přimíchejte šťávu z ½ citronu.
- Ve varné konvici si ohřejte vodu. Přelijte ji do malého hrnce, přidejte růžičky brokolice a vařte přibližně 5–10 minut. Brokolici sceďte a podávejte s omáčkou a rýží. Na závěr posypte nasekaným koriandrem.
Curry arašídová omáčka s krevetami; foto: P&G Foodies
Seznamte se s P&G Foodies
Blog www.PGfoodies.com jsme začali psát po návratu z Anglie, kde jsme žili téměř celý rok. Díky strávenému času po boku kamarádky a šéfkuchařky Saimy Khan jsme začali vnímat jídlo úplně v jiných rozměrech. Začali jsme si ho užívat a naučili jsme se zpracovat zeleninu tak, že bez ní už nemůžeme být. Zároveň myslíme na to, aby jídlo i krásně vypadalo. Pomáhá to totiž k tomu, aby se naše rodina nebála něco "zdravějšího" ochutnat. Vyřadili jsme z jídelníčku lepek, rafinovaný cukr a snížili jsme příjem mléčných produktů, moc nám to vyhovuje a o tento způsob vaření se na blogu chceme podělit.
Vytvořili jsme si i vlastní e-shop www.honestmarket.cz s produkty, které nesmějí u nás v kuchyni chybět.