Suroviny
- přepuštěné máslo (ghí ) 1 lžička
- cibule (středně velká ) 1/2 ks
- červená curry pasta 1 vrchovatá lžíce
- kokosové mléko 300 ml
- arašídové máslo 2 lžíce
- tamarindová pasta 2 lžíce
- citronová šťáva z 1/2 citronu
- krevety (syrové, mražené) 250 g
- brokolice 1/2 ks
- koriandr (čerstvý )
Článek
21x kari v hlavní roli
Sbíhají se vám sliny jen při pouhém pohledu na misku voňavého kari? Tak dnes je váš šťastný den, připravili jsme výběr těch nejlepších receptů!
Postup přípravy
- Pokud si budete dávat curry s rýží, začněte s její přípravou jako první. Samotná omáčka zabere pouze 15–20 min.
- Zvolte hlubší pánev. Na ghí másle orestujte kostičky cibule. Přidejte 1 lžičku curry pasty a důkladně promíchejte s cibulkou. Společně restujte další 1 minutu.
- Nyní přilijte 300 ml kokosového mléka, přidejte 2 lžíce arašídového másla, 2 lžíce tamari a míchejte, dokud se arašídové máslo nepropojí s mlékem.
- Do omáčky přidejte krevety (přidávejte rovnou mražené) a vařte na mírném ohni 10 minut. Těsně na konec přimíchejte šťávu z ½ citronu.
- Ve varné konvici si ohřejte vodu. Přelijte ji do malého hrnce, přidejte růžičky brokolice a vařte přibližně 5–10 minut. Brokolici sceďte a podávejte s omáčkou a rýží. Na závěr posypte nasekaným koriandrem.