Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Curry arašídová omáčka s krevetami

do 30 minut
Curry arašídová omáčka s krevetami
Curry arašídová omáčka s krevetami Autor: P&G Foodies
Recept je vážně jednoduchý a nedá se na něm nic pokazit. Zároveň si ho můžete přizpůsobit podle svých chutí. Můžete použít jinou zeleninu, přidat například žampióny, špenát nebo batáty.
Reklama

Článek

Zeleninové kari z Keraly, © 2012 Jamie Oliver Enterprises Limited Foto:

21x kari v hlavní roli

Sbíhají se vám sliny jen při pouhém pohledu na misku voňavého kari? Tak dnes je váš šťastný den, připravili jsme výběr těch nejlepších receptů!
Reklama

Postup

  1. Pokud si budete dávat curry s rýží, začněte s její přípravou jako první. Samotná omáčka zabere pouze 15–20 min.
  2. Zvolte hlubší pánev. Na ghí másle orestujte kostičky cibule. Přidejte 1 lžičku curry pasty a důkladně promíchejte s cibulkou. Společně restujte další 1 minutu.
  3. Nyní přilijte 300 ml kokosového mléka, přidejte 2 lžíce arašídového másla, 2 lžíce tamari a míchejte, dokud se arašídové máslo nepropojí s mlékem.
  4. Do omáčky přidejte krevety (přidávejte rovnou mražené) a vařte na mírném ohni 10 minut. Těsně na konec přimíchejte šťávu z ½ citronu.
  5. Ve varné konvici si ohřejte vodu. Přelijte ji do malého hrnce, přidejte růžičky brokolice a vařte přibližně 5–10 minut. Brokolici sceďte a podávejte s omáčkou a rýží. Na závěr posypte nasekaným koriandrem.
Reklama

Curry arašídová omáčka s krevetami 2 Foto: Curry arašídová omáčka s krevetami; foto: P&G Foodies

Seznamte se s P&G Foodies 

P&G Foodies Foto:

Blog www.PGfoodies.com jsme začali psát po návratu z Anglie, kde jsme žili téměř celý rok. Díky strávenému času po boku kamarádky a šéfkuchařky Saimy Khan jsme začali vnímat jídlo úplně v jiných rozměrech. Začali jsme si ho užívat a naučili jsme se zpracovat zeleninu tak, že bez ní už nemůžeme být. Zároveň myslíme na to, aby jídlo i krásně vypadalo. Pomáhá to totiž k tomu, aby se naše rodina nebála něco "zdravějšího" ochutnat. Vyřadili jsme z jídelníčku lepek, rafinovaný cukr a snížili jsme příjem mléčných produktů, moc nám to vyhovuje a o tento způsob vaření se na blogu chceme podělit.

Vytvořili jsme si i vlastní e-shop www.honestmarket.cz s produkty, které nesmějí u nás v kuchyni chybět.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama